Данілов про роль путіна у справі MH17: тільки він міг ухвалити рішення про пересування ЗРК «Бук»
Данілов про роль путіна у справі MH17: тільки він міг ухвалити рішення про пересування ЗРК «Бук»

Данілов про роль путіна у справі MH17: тільки він міг ухвалити рішення про пересування ЗРК «Бук»

КИЇВ. 9 лютого. УНН. Українська сторона від початку розуміла, що рішення про пересування таких засобів ураження, як ЗРК «Бук», в Росії може прийматися лише володимиром путіним. Про це в інтерв'ю російському опозиційному ЗМІ «Настоящее время» сказав секретар РНБО Олексій Данілов, передає УНН.

«Прийняття безпосередньо за його вказівкою, як головнокомандувача», - так Данілов прокоментував оприлюднене 8 лютого перехоплення телефонної розмови президента росії володимира путіна з так званим главою "лнр" ігорем плотницьким в 2017 році. Оприлюднена слідчими у справі MH17 розмова є доказом того, що диктатор особисто давав вказівки про надання важкого озброєння бойовикам. 

Цитата

«Інакше у росії нічого не відбувається. Якщо мені хтось каже, що там якийсь командир полку чи бригади, чи батальйону може ухвалювати якесь рішення для пересування саме зенітно-ракетних комплексів "Бук", які несли загрозу для цивільних літаків, у росії такого немає. Там усі рішення ухвалюються лише з того моменту, коли путін скаже "так". І це була їхня велика помилка. На превеликий жаль, Європа надто довго розглядала ці речі, які були абсолютно зрозумілими для нашого суспільства, для людей, які мають мізки, для того, щоби сказати це, минуло вісім з половиною років. Хоча ми з самого початку розуміли, що крім путіна команди з пересування таких засобів поразки ніхто в росії ухвалювати не може. Таких людей у росії немає», - заявив Данілов.

Доповнення

В Офісі Генерального прокурора України відреагували на публікацію ймовірно перехопленої розмови путіна та плотницького, зазначивши, що те, про що "всі українці знали давно, сьогодні прозвучало офіційно" як висновок спільної слідчої групи з розслідування катастрофи рейсу MH17.

"Тепер ні в кого немає сумнівів у причетності до неї вищого керівництва росії. Саме президент країни-агресора віддав злочинний наказ про постачання озброєння угрупуванням "днр" і "лнр". Саме це стало першопричиною трагедії, яка забрала життя 298 мирних людей", - зазначив генпрокурор Андрій Костін.

Теги по теме
война MH17
Источник материала
Поделиться сюжетом