Помилка бота Bard AI знищила акції Google на 100 мільярдів доларів
Помилка бота Bard AI знищила акції Google на 100 мільярдів доларів

Помилка бота Bard AI знищила акції Google на 100 мільярдів доларів

КИЇВ. 12 лютого. УНН. Акції материнської компанії Alphabet впали більш ніж на 7% через те, що новий бот Google Bard AI неправильно відповідає на запити, передає УНН з посиланням на BBC

Деталі

Акції материнської компанії Google Alphabet впали більш ніж на 7%, знизивши ринкову вартість фірми на 100 мільярдів доларів. Все через те, що новий бот Google Bard AI неправильно відповідає на запити.

Робот, відомий як Bard, некоректно відповідає на запити користувачів. Раніше у рекламному ролику йому задали питання: що він може розповісти дев'ятирічній дитині про відкриття космічного телескопа Джеймса Вебба.

Він відповів, що телескоп був першим, хто сфотографував планету за межами Сонячної системи Землі. Це було неправильною відповіддю адже насправді це зробив великий Європейський телескоп у 2004 році.

Доповнення

Google перебуває під тиском з кінця минулого року, коли OpenAI, яку підтримує Microsoft, представила нове програмне забезпечення ChatGPT. Він швидко став вірусним хітом завдяки своїй здатності складати іспити у бізнес-школі, а також складати тексти пісень та відповідати на інші питання.

Цього тижня Microsoft заявила, що нова версія її пошукової системи Bing, яка роками відставала від Google, використовуватиме технологію ChatGPT у ще більш просунутій формі.

Теги по теме
Google
Источник материала
Поделиться сюжетом