Канцлер Німеччини Шольц відвідає Білий дім 3 березня: що на порядку денному переговорів
Канцлер Німеччини Шольц відвідає Білий дім 3 березня: що на порядку денному переговорів

Канцлер Німеччини Шольц відвідає Білий дім 3 березня: що на порядку денному переговорів

КИЇВ. 16 лютого. УНН. Канцлер Німеччини Олаф Шольц зустрінеться з президентом США Джо Байденом 3 березня, що стане його першим візитом до Білого дому після вторгнення росії до України 24 лютого, повідомила у четвер прессекретар Білого дому Карін Жан-П'єр, передає УНН.

Цитата

"Візит канцлера - це можливість підтвердити глибокі узи дружби між Сполученими Штатами і нашим союзником з НАТО Німеччиною", - сказала Жан-П'єр.

Деталі

За її словами, на зустрічі одразу після річниці російського вторгнення Байден та Шольц обговорять поточні зусилля щодо підтримки України, покладання на росію витрат за допомогою санкцій та експортного контролю, а також зміцнення трансатлантичної безпеки.

За словами Жан-П'єр, сторони також обговорять подальшу співпрацю з низки питань регіональної та глобальної безпеки, включаючи спільну роботу над спільними викликами, що створюються Китаєм, та співробітництво в Індо-Тихоокеанському регіоні.

Очікується, що Шольц і Байден торкнуться суперечки між Німеччиною та іншими європейськими країнами зі Сполученими Штатами щодо багатомільярдних податкових пільг, які є частиною закону США про зниження інфляції, прийнятого минулого року.

Минулого тижня Шольц сказав, що хоче ще більше поглибити економічні відносини зі США, але зауважив, що Вашингтон повинен відмовитися від правил, які ставлять європейські компанії в невигідне становище порівняно, наприклад, із компаніями з Канади та Мексики.

Додамо

Цього тижня Шольц має зустрітися з віце-президентом США Камалою Харріс на Мюнхенській безпековій конференції.

Теги по теме
США Джо Байден
Источник материала
loader
loader