У Китаї відреагували на заяви ЗМІ про передачу дронів-камікадзе Росії
У Китаї відреагували на заяви ЗМІ про передачу дронів-камікадзе Росії

У Китаї відреагували на заяви ЗМІ про передачу дронів-камікадзе Росії

Речник Міністерства закордонних справ Китаю Ван Веньбінь заявив, що його країна не продає зброю у "зони конфліктів". За його словами, китайська влада використовує "відповідальний підхід" до військового експорту.

Речник МЗС Китаю спростував заяви про передачу дронів

Через день після того, як німецьке видання заявило, що Пекін веде переговори з Москвою про постачання дронів, речник МЗС Китаю спростував цю інформацію. Ван Веньбінь стверджує, що це дезінформація і Китай дуже відповідально ставиться до військового експорту.

Китай завжди дотримувався розсудливого і відповідального підходу до військового експорту і не забезпечує продаж зброї районам конфлікту або сторонам, що воюють. Я знаю, що останнім часом з'явилося багато дезінформації про китайську сторону в цьому питанні, і намірів, які стоять за нею, варто остерігатися,
– заявив на щоденному брифінгу Ван Веньбінь.

Нагадаємо, що Der Spiegel напередодні попередив, що Росія вже у квітні може отримати від Китаю дрони-камікадзе. Наразі між сторонами нібито ведуться перемовини.

За інформацією видання, компанія Bingo дала згоду на виготовлення та тестування 100 прототипів безпілотників ZT-180. Такі дрони, за словами експертів, можуть переносити боєголовку вагою від 35 до 50 кілограмів.

Китай може використати Росію для власних цілей

Політолог Володимир Фесенко вважає, що Китай сприймає Росію як додатковий ресурс у протистоянні зі США. Наприклад, відомо, що країна у великих кількостях і з дуже гарною знижкою купує в агресорів нафту та газ.

Експерт пояснює, що природні та військові ресурси Росії можуть знадобитися китайцям у майбутньому. Водночас певне послаблення країни-агресорки – тільки грає їм на руку, адже Кремль стає все більше залежним від Китаю в економічному та політичному планах.

Источник материала
loader
loader