Іран все ще планує вбити Трампа та Помпео - генерал
Іран все ще планує вбити Трампа та Помпео - генерал

Іран все ще планує вбити Трампа та Помпео - генерал

КИЇВ. 26 лютого. УНН. Іранський генерал попередив, що його країна все ще намагається вбити колишнього президента США Дональда Трампа та його держсекретаря Майка Помпео в помсту за вбивство верховного головнокомандувача Касема Сулеймані. Про це пише AFP, передає УНН.

Тегеран неодноразово присягався помститися за вбивство Сулеймані, голови закордонних операцій Корпусу вартових ісламської революції, внаслідок удару американського безпілотника по аеропорту Багдада в січні 2020 року.

Трамп наказав завдати удару у відповідь на низку нападів на інтереси США в Іраку, відповідальність за які його адміністрація поклала на Іран.

Через кілька днів Іран завдав удару ракетами по авіабазі США в Іраку, де розміщувалися американські війська. Ніхто не загинув, але, за словами Вашингтона, десятки зазнали черепно-мозкових травм.

Цитата

«Ми сподіваємося, що зможемо вбити Трампа, Помпео, (колишнього генерала США Кеннета) Маккензі та воєначальників, які наказали вбити Сулеймані», - заявив генерал Аміралі Гаджізаде, командувач аерокосмічним підрозділом Гвардії.

У своєму виступі на телебаченні Гаджизаде сказав, що Іран «тепер може вражати американські кораблі на відстані 2000 кілометрів».

Додамо

У суботу іранське державне телебачення показало відео про нещодавно представлену «крилату ракету Paveh з дальністю 1650 кілометрів», розроблену гвардійцями.

Офіційна телекомпанія повідомила у п'ятницю, що Іран, ймовірно, поставить Сирії зенітно-ракетний комплекс "Хордад-15", щоб посилити її оборонні можливості.

Теги по теме
Дональд Трамп Иран
Источник материала
Поделиться сюжетом