Фортифікаційні споруди та посилена увага: що відбувається на кордоні з Молдовою
Фортифікаційні споруди та посилена увага: що відбувається на кордоні з Молдовою

Фортифікаційні споруди та посилена увага: що відбувається на кордоні з Молдовою

Речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко розповів у ефірі телемарафону, яка наразі ситуація на кордонах з Молдовою. За його словами, Україна досі посилює цей напрямок, пише 24 Канал.

Що відбувається на кордоні з Молдовою

Відбувається не тільки посилення контролю, але й будування інженерно-фортифікаційних споруд,
– заявив Андрій Демченко.

За його словами, і кордону з Молдовою на напрямку Придністров'я, і кордону з Білоруссю, як і кордону з Росією, Україна приділяє важливу увагу. Адже окупанти, за необхідності, в будь-який момент можуть вдатись до провокацій.

Що відомо про ситуацію з Молдовою: коротко

  • Володимир Зеленський заявив, що Росія планує відкрити в Придністров'ї другий фронт та може використати аеропорт Кишинева, щоб перекинути війська та провести держпереворот в країні.
  • Президент України говорив про це ще 9 лютого в Брюсселі на саміті ЄС. Лідерка Молдови Майя Санду заявила, що отримала інформацію про плани заколоту від Володимира Зеленського.
  • Згодом Кремль звинуватив Українув планах влаштувати "збройну провокацію" в Придністров'ї. Натомість у Міноборони Молдови спростували заяви Росіїпро це, та зазначили, що поки серйозних загроз немає.
  • Аналітики ISW заявили, що 22 лютого Путін відродив свій імперіалістичний наратив про те, що Росія бореться за "історичні кордони". Його Кремль може використати для виправдання агресії майже проти будь-якого сусіда Росії та проти Молдови чи держав Центральної Азії, які не мають спільного кордону з країною-агресором. Адже ці країни мають території, які колись належали або до Радянського Союзу, або до Російської імперії.
Источник материала
loader
loader