У Києві впіймали двох адміністраторів каналу ПВК "Редан": це неповнолітні хлопець та дівчина
У Києві впіймали двох адміністраторів каналу ПВК "Редан": це неповнолітні хлопець та дівчина

У Києві впіймали двох адміністраторів каналу ПВК "Редан": це неповнолітні хлопець та дівчина

Зустріч та бійку підлітки планували у Дарницькому районі. На щастя, поліція завадила масовому заходу.

Що відомо про викриття адміністраторів телеграм-каналів

У поліції розповіли, що бійку підлітки планували біля одного з торгових центрів Дарницького району. Сутичку планували між неформальним рухом ПВК "Редан" та їхніми опонентами. Щоб запобігти інциденту, поліція встановили організаторів зустрічі – адміністраторів груп у соціальній мережі.

Підбурювачами виявилися 15-річна киянка, яка заради хайпу створила у соціальній мережі групу для прихильників субкультури, яка прийшла до України з Росії та 14-річний хлопець – адміністратор іншої групи у телеграм-каналі, який закликав однолітків до конфліктної зустрічі,
– розповів Олександр Міщенко.

Також начальник сектору ювенальної превенції Дарницького управління поліції запевнив, що поліцейські провели із підлітками та їх батьками профілактичні бесіди.

Підлітки перепросили та закликали однолітків не долучатись до руху: дивіться відео

За даними правоохоронців:

  • канали, у яких поширювалася інформація про зустріч представників субкультури – заблоковані;
  • штучне поширення такого руху – це спроба російських пропагандистів провести чергову інформаційно-психологічну операцію та втягнути підлітків у протиправну діяльність.

Олександр Міщенко зауважив, що початку лютого 2023 року – це не перший випадок провокування масових бійок серед підлітків в Україні.

Адже нова молодіжна субкультура прийшла з Росії на початку 2023 року, щоб використати дітей для дестабілізації внутрішньої ситуації в державі.

"Батькам варто приділяти більше уваги захопленням та інтересам дітей, аби попередити участь дитини у пропагандистських заходах", – заявив поліцейський.

Коротко про ПВК "Редан"

  • Молодіжна субкультура виникла в Росії та поширилась в Україні. Її прихильники заявляють, що проти футбольних фанатів, мігрантів і вихідців із Кавказу. Підлітки одягаються в футболки із зображенням павуків і цифру 4. Це відсилка до аніме Hunter x Hunter.
  • Рух небезпечний тим, що учасники є прихильниками насильства, вони виходять на вулиці та влаштовують масові бійки. Щодо слова "ПВК" у назві, то підлітки називають це жартом.
  • Поліція запобігла небезпечним інцидентам у Львові, Харкові, Одесі, Києві, Вінниці, Луцьку. Прихильників бачили також в Івано-Франківську. Окрім того, учасників руху правоохоронці затримують та проводять з ними бесіди.
  • Варто зауважити, що поліція 28 лютого встановила адміністратора телеграм-каналів ПВК "Редан". Ним виявився 16-річний житель Дніпра. З ним та його батьками працюють правоохоронці. Детальніше – читайте тут.
Источник материала
Поделиться сюжетом