6 мая, понедельник
С картинками
Текстовый вид
ru
Украинский
Русский
МЗС РФ висунуло умови для продовження зернової угоди
МЗС РФ висунуло умови для продовження зернової угоди

МЗС РФ висунуло умови для продовження зернової угоди

У Кремлі можуть погодитись продовження Чорноморської зернової ініціативи, що дозволяє безпечно експортувати агропродукцію з портів України, якщо будуть враховані інтереси сільгоспвиробників Росії.

Про це заявило Міністерство закордонних справ Росії, пише The Guardian.

– Російська сторона підкреслила, що продовження пакетної угоди по зерну можливе лише за умови врахування інтересів російських виробників сільськогосподарської продукції та добрив з точки зору безперешкодного доступу на світові ринки, – заявили у Міністерстві країни-агресора.

Зернова угода, яка була укладена за посередництва ООН і Туреччини, має бути продовжена цього місяця.

Зараз дивляться

Раніше Київ казав, що намагатиметься продовжити угоду на більш тривалий термін – до року, щоб мати кращу перспективу планування. Крім того, Україна має наміри включити в угоду порти Миколаєва. Втім в Росії вже казали, що вони незадоволені деякими аспектами угоди.

Водночас на початку січня неназваний український чиновник заявив ЗМІ, що наразі зусилля України щодо збільшення експорту в рамках Чорноморської зернової угоди зосереджені на забезпеченні швидших перевірок суден, а не на залученні більшої кількості портів в ініціативу.

Раніше міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав міжнародну спільноту, зокрема ООН та Туреччину, зупинити спроби РФ блокувати роботу “зернового коридору”.

Теги по теме
Россия Турция
Источник материала
Поделиться сюжетом