У ФБР підтвердили одну із версій поширення коронавірусу у світі
У ФБР підтвердили одну із версій поширення коронавірусу у світі

У ФБР підтвердили одну із версій поширення коронавірусу у світі

Директор ФБР Крістофер Рей розповів телеканалу Fox News, що причиною пандемії COVID-19 став витік із лабораторії в Ухані. За його словами, у відомстві дана версія розглядається як основна. Він додав, що китайський уряд перешкоджає встановленню причин пандемії.

Будь ласка, читайте текст після реклами

Глава відомства зазначив, що ФБР співпрацює із союзниками з цього питання. Він при цьому не зміг надати доказів своїх тверджень.

Коментарі пана Рея прозвучали через день після того, як посол США в Китаї закликав країну «бути більш чесними» щодо походження Covid.
У своєму інтерв’ю у вівторок пан Рей сказав, що Китай «робив усе можливе, щоб спробувати перешкодити та заплутати» спроби виявити джерело глобальної пандемії.

Будь ласка, читайте текст після реклами

Нагадаємо, раніше представник МЗС КНР Мао Нін закликала припинити дискредитувати Китай і політизувати питання походження коронавірусу, заявляючи про можливий витік COVID-19 з китайської лабораторії.

За її словами, спільна наукова група Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) та Китаю дійшла висновку, що таке походження коронавірусу є малоймовірним, і з цим висновком погодилися у міжнародному співтоваристві та науковому середовищі.

Вчені в усьому світі, як і раніше, не дійшли єдиної думки з приводу походження COVID-19. Одні фахівці стверджують, що він «втік» з лабораторії Ухані, інші наполягають на версії тваринного походження.

Інші урядові установи США зробили висновки, відмінні від висновків ФБР.
Деякі з них сказали, але з низьким рівнем достовірності, що вірус зародився не в лабораторії, а перейшов від тварин до людей. У Білому домі заявили, що в уряді США немає консенсусу щодо походження. Спільне розслідування Китаю та Всесвітньої організації охорони здоров’я (ВООЗ) у 2021 році назвало теорію витоку з лабораторії «вкрай малоймовірною».

Будь ласка, читайте текст після реклами

Однак розслідування ВООЗ було піддано різкій критиці, і її генеральний директор відтоді закликав до нового розслідування, заявивши: «Усі гіпотези залишаються відкритими та потребують подальшого вивчення».

Деякі дослідження показують, що вірус перейшов від тварин до людей в Ухані,  можливо, на міському ринку морепродуктів і дикої природи. Цей ринок знаходиться поблизу провідної світової вірусної лабораторії, Інституту вірусології Уханя, яка проводила дослідження коронавірусів.

 Читайте також: 

  • В Україні виявлено перший випадок коронавірусу «кракен»
  • В Україні циркулює 12 підтипів штаму Омікрон: коли буде пік захворюваності
     
Источник материала
loader
loader