Сутичка у Нагірному Карабасі: сторони звинувачують одна одну
Сутичка у Нагірному Карабасі: сторони звинувачують одна одну

Сутичка у Нагірному Карабасі: сторони звинувачують одна одну

КИЇВ. 6 березня. УНН. Вірменія та Азербайджан звинувачують одна одну в сутичках, що сталися у неділю, 5 березня. Про це пише УНН, посилаючись на Радіо Свобода.

Деталі

У Міністерстві оборони Азербайджану заявили, що з 15:00 5 березня до 03:10 6 березня їх позиції були обстріляні 19 разів. Повідомляється, що унаслідок обстрілів загинуло двоє осіб.

"Крім того, позиції азербайджанської армії, розташовані в напрямку міста Шуша, також були обстріляні учасниками незаконних вірменських збройних формувань на території Азербайджану, де тимчасово дислокується російський миротворчий контингент. Підрозділи наших армія вжила заходів у відповідь", - йдеться в повідомленні.

Своєю чергою, у Міноборони Вірменії заявили, що їх позиції в населених пунктах Астаф Дашкасанського району, Єлліце Кельбаджарського району, Моллабайрамли, Юхарі Айрим і Гоялли Гедабейського району були з перервами обстріляні з мінометів і різних видів озброєння.

Також у Єревані спростували повідомлення про обстріл азербайджанських позицій на кордоні 5 березня та назвали це "черговою дезінформацією".

"Поширене Міністерством оборони Азербайджану повідомлення про те, що нібито в ніч із 5 на 6 березня підрозділи Збройних сил Республіки Вірменія відкрили вогонь у напрямку азербайджанських позицій, розташованих у східному напрямку вірмено-азербайджанської прикордонної зони, є черговою дезінформацією", - написало Міноборони Вірменії.

Контекст

Відносини між Вірменією та Азербайджаном напружені з 1991 року, коли вірменські військові окупували Нагірний Карабах, територію, визнану на міжнародному рівні частиною Азербайджану, і сім прилеглих районів.
Восени 2020 року протягом 44 днів важких боїв Азербайджан звільнив значну частину Карабаху, після чого за посередництва Росії було підписано мирну угоду.

Однак мирна угода не поклала край конфлікту на кордоні та іншим суперечкам між двома країнами.

Нагадаємо

Міноборони Азербайджану 5 березня заявило, що внаслідок бойового зіткнення між військовими Азербайджану та силами невизнаної республіки є загиблі та поранені.

У Вірменії заявили, що в авто не було зброї та боєприпасів, і вона їхала зі Степанакерта. У диверсії Єреван звинуватив Баку та заявив про загибель 3 поліцейських, і одного пораненого правоохоронця. Про кількість та імена постраждалих військовослужбовців не повідомляється.

Теги по теме
Армения Азербайджан Нагорный Карабах
Источник материала
Поделиться сюжетом