Tesla продовжує дешевшати: що задумав Маск
Tesla продовжує дешевшати: що задумав Маск

Tesla продовжує дешевшати: що задумав Маск

Вдруге з початку року компанія Tesla суттєво знизила ціни на свої електромобілі у США – вони подешевшали на $5-$10 тисяч залежно від моделі.

Про це повідомляє агенція Bloomberg.

Повнопривідний седан Tesla Model S відсьогодні коштує на 5,2% дешевше – ціна впала з $94 990 до $89 990, а позашляховик Tesla Model X оцінений у $99 990 замість $109 990 (-9,1%).

НОВИНИ, ТЕСТ-ДРАЙВИ, ОГЛЯДИ: ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ TELEGRAM-канал УКРАЇНА ЗА КЕРМОМ.

ВСЕ ПРО АВТО.

Раніше, на початку року Tesla різко знизила ціни в Китаї, а потім на всю лінійку електромобілів у США – там вони подешевшали на $3-$21 тисячу (і це без субсидії $7 500!).

На перший погляд, це виглядає дещо дивним, отже раніше американський автовиробник електромобілів ціни здебільшого підвищував, але на нещодавньому заході Investor Day голова компанії Ілон Маск наголосив на ефективності виробництва та скороченні витрат: “Бажання людей мати Tesla надзвичайно велике.

Обмежувальним фактором є їхня здатність платити за них”.

Інтер’єр найдешевшої на даний час моделі Tesla – седана Model 3.

На тому ж заході були оприлюднені плани на майбутнє: у Техасі буде збудовано власний завод з перероблення літію для тягових акумуляторів, а в Мексиці – новий автозавод, який почне працювати до кінця 2024 року.

Він стане вже п’ятою Гігафабрикою Tesla – наразі компанія вже має два заводи в США та по одному в Китаї та Німеччини.

Причому, мексиканський завод випускатиме машини на новій платформі – перша Tesla цього сімейства буде компактнішою і майже на третину дешевшою від бюджетного седана Model 3.

разом з новинкою загальна виробнича потужність компанії досягне 3,5 млн електромобілів на рік.

Довгострокова ж мета Ілона Маска – випускати по 20 мільйонів електромобілів Tesla на рік.

До речі, приблизно таку ж кількість автівок щорічно випускають найбільші автовиробники світу Toyota та Volkswagen разом.

Наразі американський виробник електромобілів розраховує агресивною ціновою політикою збільшити попит на свої моделі – за рахунок конкурентів, звісно.

І це при тому, що акції Tesla у 2022 році впали на 65%, а Ілон Маск навіть потрапив до Книги рекордів Гіннеса – як людина, яка втратила всього за рік понад 200 мільярдів доларів статків.

Теги по теме
Tesla
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны