У Києві зростає захворюваність на коронавірус
У Києві зростає захворюваність на коронавірус

У Києві зростає захворюваність на коронавірус

У столиці захворюваність на Соvіd-19 за минулий тиждень порівняно з позаминулим зросла майже удвічі. Про це повідомила директорка Департаменту охорони здоров’я Валентина Гінзбург.

Будь ласка, читайте текст після реклами

Так, за даними ДУ «Київський міський центр контролю та профілактики хвороб МОЗ», з 17 до 23 лютого у столиці захворіли 776 осіб, а з 24 лютого до 2 березня вже 1389.

Директорка профільного Департаменту зазначила, що особливе занепокоєння при цьому викликають два факти.

Будь ласка, читайте текст після реклами

Перший – це зростання кількості хворих дітей. Зокрема, через те, що навіть при легкому перебігу хвороби діти з високою вірогідністю інфікуватимуть одразу кілька близьких дорослих.

Другий – паралельно з ростом захворюваності зростає і кількість тих, хто потребує госпіталізації, тож переносить Соvіd-19 досить тяжко. Кількість госпіталізованих минулого тижня у порівнянні з попереднім зросла навіть більше, ніж удвічі. Як, на жаль, і кількість летальних випадків.

«Ми пов’язуємо це, насамперед, все-таки з ігноруванням заходів епідеміологічної безпеки. Коли захожу в будь-який громадський заклад, складається враження, що в масці тільки я. І це не враження. Так воно, на жаль, і є. Спробуйте буквально 5 хвилин поспостерігати за людьми навколо в кафе, в метро тощо. Той кашляє, той шморгає, той кожні 15 секунд тре носа – і добре, якщо серветкою… Це все потенційно небезпечно з точки зору зараження. Тому дуже прошу: незалежно від обставин дотримуємося фізичної дистанції, носимо медичні маски, часто миємо руки, не забуваємо про дезінфектанти, які носимо з собою. А ще – регулярно провітрюємо приміщення вдома та на роботі, робимо вологе прибирання та намагаємось без потреби не відвідувати місця масового скупчення людей», – застерегла Валентина Гінзбург.

Також директорка Департаменту закликала при перших проявах хвороби залишитися вдома та зв’язатися з лікарем.

Будь ласка, читайте текст після реклами

«Я знаю людей, які навіть горді, що хворі з температурою приходять на роботу. Та це неправильно щодо свого здоров’я. А коли йдеться про Соvіd-19 – це ще й свідоме заподіяння шкоди людям і справі, адже можна заразити та вивести зі строю одразу щонайменше третину колективу. Я впевнена, що спалах коронавірусу можна зупинити лише власною відповідальністю кожного з нас. Захворювання підриває наші сили, чого не можна допустити, особливо сьогодні. Тож будьмо свідомими, щоб бути здоровими!» – підсумувала Валентина Гінзбург.

Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader