Тіньова боротьба двох лідерів республіканців - Трампа та Десантіса - "має турбувати Україну" - CNN
Тіньова боротьба двох лідерів республіканців - Трампа та Десантіса - "має турбувати Україну" - CNN

Тіньова боротьба двох лідерів республіканців - Трампа та Десантіса - "має турбувати Україну" - CNN

КИЇВ. 7 березня. УНН. Зростаюча тіньова кампанія експрезидента і губернатора Флориди з висунення кандидата від республіканців на вибори у 2024 році, має турбувати Україну. Про це пише CNN, передає УНН.

Деталі

Запеклі республіканські праймеріз можуть призвести до висунення кандидата, який міг би відкласти запевнення Джо Байдена в тому, що американці підтримуватимуть Україну доти поки потрібно. Це має стурбувати уряд президента України Володимира Зеленського, йдеться в повідомленні.

Вже є ранні ознаки того, що громадська підтримка неодноразових пакетів допомоги та зброї для України з боку Байдена слабшає. Нещодавнє опитування пояснює позицію Республіканської партії щодо України. Згідно з опитуванням AP-NORC, проведеним наприкінці січня, підтримка США знизилася порівняно з минулою весною, і це зниження було різкішим серед республіканців - до 39% з 53% у травні 2022 року.

Кандидат від республіканців у 2024 році, безперечно, обслуговуватиме базу, яка вважає, що США мають витрачати гроші на безпеку своїх власних кордонів, а не українських, і що Байден більше піклується про іноземців, ніж американців, додає видання.

ДеСантіс, чиї зовнішньополітичні погляди залишаються здебільшого загадкою щодо того, що він робитиме в Україні. "Це еволюція його позиції конгресмена у 2014 та 2015 роках, коли він рішуче підтримував озброєння України для боротьби з росією", - повідомляє CNN.

"Можливість зміни політичних умов у Сполучених Штатах із початком нової кампанії у Білому домі означає, що відчайдушне бажання Зеленського отримати більше зброї та боєприпасів для витіснення путінських сил з України стане ще більш нагальним", - вважає CNN.

ДеСантіс та його погляди на зовнішню політику все ще перебувають у стадії розробки.

У своїй новій книзі "Мужність бути вільним", що вийшла минулого тижня, губернатор Флориди не згадує про Україну. Але він критикує мантру, викладену президентом Джорджем Бушем-молодшим у його другій мовній інавгурації: "Виживання свободи в нашій країні все більше залежить від свободи в інших країнах". ДеСантіс пише, що цей "месіанський імпульс - що США мають як право, так і обов'язок просувати демократію, за потреби силою, у всьому світі - був заснований на вільсонівському моралізмі, а не на ясному погляді на американські інтереси".

"Ця думка видається несумісною з характеристикою Байдена підтримки США України як частини життєво важливих національних інтересів щодо захисту демократії", - додає видання.

"Але оскільки битва на краю Європи не виглядає так, ніби вона закінчиться найближчим часом, Байдену, можливо, доведеться виступити з цим аргументом на стадії дебатів із кандидатом від республіканців наступного року, що передбачає, що годинник для України, можливо, цокає".

Теги по теме
США война Дональд Трамп выборы
Источник материала
Поделиться сюжетом