Пентагон: росія постачає Китаю збагачений уран
Пентагон: росія постачає Китаю збагачений уран

Пентагон: росія постачає Китаю збагачений уран

КИЇВ. 9 березня. УНН. Російська державна атомна енергетична компанія "Росатом" постачає до Китаю високозбагачений уран для використання в реакторах на швидких нейтронах, повідомило міністерство оборони США, інформує УНН.

Деталі

Після того, як офіційний представник США проінформував про це питання під час слухань у підкомітеті Палати представників, помічник міністра оборони США з космічної політики Джон Пламб висловив занепокоєння: «Дуже непокоїть те, що росія та Китай співпрацюють у цьому питанні».

«У них можуть бути теми для обговорення, але не можна оминути того факту, що реактори-розмножувачі — це плутоній, а плутоній для зброї. Тому я гадаю, що міністерство оборони США стурбоване. І, звичайно, це відповідає нашим занепокоєнням щодо Китаю, який також збільшив розширення своїх ядерних сил, тому що йому потрібно більше плутонію для отримання більшої кількості зброї», – додав Пламб.

Пламб сказав, що Китай значно розширює та диверсифікує свої ядерні сили швидкими темпами. Він додав, що і Пекін, і Москва зосередили свою увагу на ядерній зброї, космічній війні та ударах великої дальності, щоб протистояти США та їхнім партнерам.

«Китай займається значним та швидким розширенням та диверсифікацією своїх ядерних сил. Крім того, росія та Китай розглядають космос як сферу бойових дій, — додав він.

Додамо

росія нещодавно призупинила свою участь у новому договорі про контроль над ядерними озброєннями СНО, останньому договорі про роззброєння такого роду зі США, який обмежує ядерні арсенали обох країн 1550 боєголовками.

Він також передбачає, що Вашингтон та Москва можуть обмінюватися інформацією про свої стратегічні ядерні арсенали та проводити до 18 перевірочних візитів.

Теги по теме
Россия Китай Пентагон
Источник материала
Поделиться сюжетом