Данія розшукувала яхту, пов'язану з вибухами на "Північних потоках"
Данія розшукувала яхту, пов'язану з вибухами на "Північних потоках"

Данія розшукувала яхту, пов'язану з вибухами на "Північних потоках"

КИЇВ. 10 березня. УНН. Поліція Данії проводила пошуки яхти, яка була пришвартована на крихітному острові в Балтійському морі поблизу місць вибуху газопроводу "Північний потік". Про це пише УНН, посилаючись на Reuters

Цитата

"Поліція розшукувала конкретний човен, який пришвартувався тут у вересні (2022 року - ред.)", - повідомив адміністратор острова Крістіансо Сорен Тіім Андерсен.

Деталі

Він додав, що у січні цього року данська поліція шукала інформацію про човни, які пришвартувалися у Крістіансо 16-18 вересня, опитуючи місцевих жителів, збираючи кадри з гавані та інформацію з автомата для продажу квитків у порту.

Поліція Данії не надала Reuters коментарів.

Раніше

Німецька поліція повідомила, що в січні обшукала судно, яке, ймовірно, транспортувало вибухівку, яку використали для підриву трубопроводів "Північний потік". Згідно з повідомленням, в інциденті використовувався човен, який орендувала компанія з Польщі, яка належить двом українцям.

Зазначається, що група вийшла з порту Росток на півночі Німеччини 6 вересня 2022 року і наступного дня була виявлена на данському острові Крістіансо в Балтійському морі.

Теги по теме
Взрыв расследование Северный поток-2
Источник материала
Поделиться сюжетом