В Офісі Президента розповіли, коли Україна може розпочати контрнаступ
В Офісі Президента розповіли, коли Україна може розпочати контрнаступ

В Офісі Президента розповіли, коли Україна може розпочати контрнаступ

КИЇВ. 10 березня. УНН. Радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк в інтерв'ю La Stampa розповів, що Україна може розпочати контрнаступ проти російських військ протягом двох місяців, передає УНН.

Цитата

"Ми виснажимо росіян у Бахмуті, а потім зосередимося в іншому місці. Ми реорганізовуватимемося протягом наступних двох місяців", - заявив радник, додавши, що для контрнаступу Україні потрібно більше зброї, зокрема ракети великої дальності та важкі артилерійські снаряди 155 мм калібру.

Деталі

За його словами, росія змінила "тактику бомбардування цивільних об'єктів", сконцентрувавши в Бахмуті значну частину свого навченого військового персоналу, "залишків" професійної армії, а також "найбоєздатніших" приватних військових компаній, зокрема "вагнера" та підрозділів "зеків", тобто мобілізованих ув'язнених.

"Їм (росіянам - ред.) важливо просуватися в цьому напрямку. Отже, ми маємо дві мети: максимально скоротити їхній боєздатний персонал і втягнути їх у кілька виснажливих ключових битв, зірвати їхній наступ і зосередити наші ресурси деінде, для весняного контрнаступу", - сказав Подоляк.

Він відзначив, що сьогодні оборона Бахмута "цілком ефективна, навіть перевершує свої ключові завдання". Подоляк заявив, що країна-агресор втрачає у місті Донецької області "у п'ять-сім разів більше" військових, ніж Україна, а кількість знищених окупантів сягає "близько 40 тисяч".

"Саме по цій операції є стратегічні розбіжності між лідером пвк "вагнера" пригожиним і путінським генералом герасимовим, до якого приєднався міністр оборони шойгу", – продовжив Подоляк.

Радник вчергове повторив, що сьогодні "немає варіанту" для переговорів, "просто тому, що росія здійснює жорстоку агресію, з воєнними злочинами та злочинами проти людства". Він зауважив, що прем’єр-міністр Італії Джорджа Мелоні зрозуміла "природу конфлікту", і що "флірт з російською федерацією надзвичайно небезпечний". Підсумовуючи, він наголосив, що стратегічну підтримку росії можна прирівняти до "підтримки історичного аутсайдера", і це може стати "темною історичною плямою" для країни, що зробить такий крок.

Нагадаємо

За даними ЗМІ, у вихідні ЗСУ під Бахмутом пішли у контрнаступ і відтіснили росіян від траси з боку Костянтинівки.

Теги по теме
Донецкая область Офис Президента
Источник материала
Поделиться сюжетом