У ВООЗ прогнозують закінчення пандемії COVID-19 вже у 2023 році
У ВООЗ прогнозують закінчення пандемії COVID-19 вже у 2023 році

У ВООЗ прогнозують закінчення пандемії COVID-19 вже у 2023 році

КИЇВ. 14 березня. УНН. ВООЗ відзначає суттєве зниження смертності від COVID-19 і прогнозує у поточному році закінчення пандемії, яка забрала за три роки майже 7 мільйонів життів, пише УНН з посиланням на заяву Генерального директора ВООЗ Тедроса Адханома Гебреїсуса.

Деталі

Голова ВООЗ нагадав, що 11 березня виповнилося три роки відтоді, як ВООЗ вперше заявила, що глобальний спалах COVID-19 можна охарактеризувати як «пандемію».

30 січня 2020 року була оголошена надзвичайна ситуація в галузі громадського здоров'я міжнародного рівня. На той час за межами Китаю було зареєстровано менше 100 випадків COVID-19 і не було зареєстровано жодного смертельного випадку за межами Китаю. Три роки потому повідомляється про майже 7 мільйонів смертей від COVID-19. Хоча справжня кількість смертей набагато вища. А от питання, як почалася пандемія, досі залишається без відповіді.

Цитата

«Дуже приємно бачити, що вперше щотижнева кількість зареєстрованих смертей є нижчою, ніж коли ми вперше використали слово "пандемія" три роки тому. Покращення є значним. Я впевнений, що в якийсь момент цього року ми зможемо сказати, що з COVID-19 покінчено як з надзвичайною ситуацією в галузі охорони здоров'я, що має міжнародне значення, і як з пандемією», - зазначив генеральний директор організації Тедрос Адханом Гебреїсус.

Доповнення

На думку гендиректора ВООЗ, найголовніше, аби людство засвоїло уроки пандемії. Зокрема усвідомило важливість громадського здоров'я, науки, міжнародної співпраці та координації.

Теги по теме
Коронавирус ВОЗ
Источник материала
loader
loader