ВАКС дозволив спецрозслідування щодо Клюєва
ВАКС дозволив спецрозслідування щодо Клюєва

ВАКС дозволив спецрозслідування щодо Клюєва

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Колишній перший віце-прем’єр-міністр є одним із підозрюваних у справі про заволодіння держкоштами на суму понад 195 млн гривень.

 
 
 
 
 
 
Вищий антикорупційний суд дав дозвіл на проведення спеціального розслідування щодо колишнього першого віце-прем’єр-міністра часів президентства Віктора Януковича – Андрія Клюєва. Про це повідомила Спеціалізована антикорупційна прокуратура у Telegram.
 
“13 березня слідчий суддя ВАКС задовольнив клопотання детектива НАБУ, погоджене прокурором САП, щодо надання дозволу на здійснення спеціального досудового розслідування (in absentia) стосовно колишнього першого віце-прем’єр-міністра України”, – йдеться у повідомленні.
 
Йдеться про справу заволодіння державними коштами на загальну суму понад 195 млн гривень, які передбачалися на фінансування інноваційних і інвестиційних проектів у реальному секторі економіки. 
 
Рішення ВАКС дасть змогу завершити досудове розслідування щодо Клюєва, який з 2014 року переховується на території Росії, і направити справу до ВАКС для розгляду по суті.
 
Нагадаємо, раніше президент Володимир Зеленський позбавив громадянства кількох колишніх міністрів та чиновників часів Януковича, зокрема Клюєва. 
 
Антикорсуд скасував заочний арешт Клюєва
 
 
 



Джерело

Теги по теме
расследование министр
Источник материала
Поделиться сюжетом