«Жодних дозволів на зйомки ОП не видає». Пресслужба Офісу Президента - про скандал навколо зйомок російського режисера Молочнікова в Україні
«Жодних дозволів на зйомки ОП не видає». Пресслужба Офісу Президента - про скандал навколо зйомок російського режисера Молочнікова в Україні

«Жодних дозволів на зйомки ОП не видає». Пресслужба Офісу Президента - про скандал навколо зйомок російського режисера Молочнікова в Україні

Проект, за даними «Детектора медіа», закрили після розголосу.

«Офіс Президента не має відношення до приїзду в Україну, творчих планів і діяльності пана Молочнікова. Жодник “дозволів на зйомки” Офіс Президента не видава і не видає», - повідомили в пресслужбі ОП на запит від «Детектора медіа» про візит і наміри російського режисера Олександра Молочнікова знімати художній фільм «Чекають» в Україні.

Нагадаймо, що лавреатка Шевченківської премії Ірина Цілик повідомила в соцмережах, що в Україні планує знімати короткометражний художній фільм російський режисер Олександр Молочніков. Фільм має бути про  українських дітей з Бахмута. Як зазначила Цілик, для зйомок фільму вже оголосили кастинг дітей, розшукували локації для зйомок. В оголошеннях, яке розмістила українська акторка Кристина Урсуляк в соцмережах, зазначалося, що кастинг проводиться для знімальної групи Колумбійського університету. Батьки, як пише Цілик, не знали про те, що знімає саме російський режисер. Пізніше оголошення про пошук локацій та початок кастингу Урсуляк видалила. Вона відмовилась від коментаря «Детектору медіа», але зазначила, що «проект закрили і не знімають».

Також в розмові з художником-постановником Іваном Левченком, якому Молочніков пропонував співпрацю, російський режисер зазначив, що у знімальної групи є акредитація від ЗСУ та «домовленість», начебто їм «вдалося показати синопсис першій особі», і в Офісі Президента допомагає знімальному процесу Олена Ковальска, керівниця Головного управління стратегічних комунікацій Директорату з питань інформаційної політики ОП. На уточнююче запитання «Детектора медіа» щодо того, чи звертався Олександр Молочніков до Ковальскої, пресслужба Офісу не відповіла.

Олександр Молочніков – російський режисер та актор, у 2017 році він отримав відзнаку від Володимира Путіна за «заслуги у розвитку вітчизняної культури та мистецтва, багаторічну плідну діяльність» У 2022 році вступив в Колумбійський університет, де навчається режисурі. Окрім російського, він має американське громадянство. Нещодавно він звертався до українців в соцмережах з проханням розповісти історії про «дітей в цей страшний рік».  Він також зізнавався в любові до України, і просив вибачення в українців після початку війни, але  пізніше видалив свій пост. Після переїзду в США прямо він не засудив російське вторгнення – пояснив це тим, що «знаходячись в безпеці, не варто писати сміливі речі». Після його від’їзду в Америку його спектаклі в Росії відмінили.

 «Детектор медіа» звернувся до МКІП та Центру акредитації ЗСУ, аби з’ясувати, чи отримав Олександр Молочніков дозвіл на зйомки, чи мав підтримку від державних органів в реалізації свого проекту, і чекає на відповідь. Також редакція звернулася по коментар до Олександра Молочнікова, але на момент публікації новини не отримала відповіді.

Фото:YouTube

Теги по теме
Офис Президента
Источник материала
Поделиться сюжетом