Google працює над штучним інтелектом для лікування раку та аналізу результатів УЗД
Google працює над штучним інтелектом для лікування раку та аналізу результатів УЗД

Google працює над штучним інтелектом для лікування раку та аналізу результатів УЗД

Автори:
Валерія Буняк

На щорічній медичній події The Check Up компанія Google оголосила про роботу над штучним інтелектом, який допоміг би лікувати рак та аналізувати результати ультразвукової діагностики (УЗД), пише Engadget.

Моделі штучного інтелекту компанії можуть допомогти спростити процес інтерпретації результатів УЗД, виявляючи ранні стадії раку молочної залози, а також термін вагітності у майбутніх матерів.

Для цього Google співпрацює з кенійською некомерційною організацією Jacaranda Health для дослідження ультразвукового лікування матерів і дітей на основі штучного інтелекту в державних лікарнях.

«Завдяки цьому партнерству ми проведемо дослідницькі дослідження, щоб зрозуміти поточний підхід до ультразвукового дослідження в Кенії, а також дослідимо, як нові інструменти ШІ можуть підтримувати ультразвукове дослідження вагітних жінок у місці надання допомоги», — сказали керівник відділу штучного інтелекту охорони здоров’я Google Грег Коррадо та віцепрезидент з інженерних питань Йоссі Матіас у блозі.

Компанія також співпрацює з госпіталем Chang Gung на Тайвані, щоб дослідити, як штучний інтелект може виявляти рак грудей за допомогою ультразвуку як альтернативу мамографії.

Як пише Engadget, медична мовна модель Google нещодавно нещодавно набрала 85% на іспиті для лікарів, а це на 18% більше за попередню версію моделі.

Утім, Google попереджає, що наразі технологія ще не готова для реальної роботи та не може замінити спеціалістів. 

Як відомо, Google також досліджує можливість використання ШІ в променевій терапії, зокрема для лікування раку й скринінгу грудної клітки на туберкульоз.

Нагадаємо, у лютому Google створив чатбот на основі штучного інтелекту Bard.

Раніше компанія також розробила програму, що перетворює текст на музику. Модель MusicLM може генерувати хвилинні музичні твори за текстовими підказками за допомогою «штучного інтелекту». Окрім цього, вона здатна перетворювати просвистілу або наспівану мелодію в інші інструменти.

Фото: Unsplash

Теги по теме
Медицина Google
Источник материала
Поделиться сюжетом