«Кримська солідарність»: окупанти відвезли кримськотатарського активіста Ролана Османова до Управління ФСБ у Сімферополі
«Кримська солідарність»: окупанти відвезли кримськотатарського активіста Ролана Османова до Управління ФСБ у Сімферополі

«Кримська солідарність»: окупанти відвезли кримськотатарського активіста Ролана Османова до Управління ФСБ у Сімферополі

У будинку Османова співробітники ФСБ провели обшуки.

Російські силовики провели обшуки у будинку громадянського журналіста, кримськотатарського активіста Ролана Османова. Про це пише видання «Крим. Реалії» із посиланням на повідомлення громадського об'єднання «Кримська солідарність».

«У селі Урожайному Сімферопольського району Криму в будинку активіста та цивільного журналіста Ролана Османа триває обшук... Османова відвезли до Управління ФСБ у Сімферополі», — йдеться у повідомленні.

За наявною на цей момент інформацією, обшук проводили співробітники ФСБ у зв’язку із повідомленням про пошкодження залізничної колії у Бахчисарайському районі 23 лютого 2023 року.

Також «Кримська солідарність» повідомляє, що до Османова не допустили адвоката Едема Семедляєва.

У 2019 році в Османова вже проходили «оперативно-розшукові заходи». Силовики тоді заявили, що нібито шукали наркотики, але зрештою нічого не знайшли.

13 липня 2022 року біля будівлі окупаційного «Верховного суду Криму», де проходив процес у справі Нарімана Джеляла, до 39-річного Ролана Османова підійшли невідомі в цивільній формі, масках і затримали. Як з'ясувалося пізніше, затримання особисто проводив начальник відділу Центру «Е» Руслан Шамбазов, причетний до арештів адвокатів у Криму.

З рапорту Шамбазова випливає, що Османов розміщував у себе на сторінці у фейсбуці публікації, які «дискредитують збройні сили Росії». На вимоги проїхати з ними до відділу «Е» Османов не погодився, знімав те, що відбувається, на телефон, «штовхався» і «чинив опір». Його дії стали основою адміністративного протоколу в частині 1 статті 19.3 КоАП Росії.

У вересні підконтрольний Росії «Київський районний суд Сімферополя» оштрафував журналіста на 40 тисяч рублів за «дискредитацію» російської армії.

Ролан Османов — кримський активіст, громадянський журналіст і стрімер. Раніше він брав участь у пікеті біля Ханського палацу, протестуючи проти його знищення під виглядом «реставрації».

На фото: Ролан Османов та Наріман Джелял / Facebook

Теги по теме
Крым ФСБ крымские татары
Источник материала
Поделиться сюжетом