Підтримувана Google компанія запускає потенційного конкурента ChatGPT під назвою Claude
Підтримувана Google компанія запускає потенційного конкурента ChatGPT під назвою Claude

Підтримувана Google компанія запускає потенційного конкурента ChatGPT під назвою Claude

КИЇВ. 15 березня. УНН. Компанія зі штучного інтелекту Anthropic, заснована колишніми співробітниками OpenAI, запустила чат-бота зі штучним інтелектом Claude, пише УНН з посиланням на The Verge.

Деталі

Попри те, що інструмент робить багато з того, що може ChatGPT від OpenAI, Anthropic каже, що його перші клієнти повідомляють, що інструмент "з меншою ймовірністю даватиме шкідливі результати» і «з ним легше спілкуватися».

Як і OpenAI, Anthropic також має велику технологічну підтримку: у лютому Google інвестувала в Anthropic 300 мільйонів доларів. Чат-бот компанії - подібний до ChatGPT - може надавати підсумки, відповідати на запитання, надавати допомогу в написанні та генерувати код. Ви також можете налаштувати тон, характер і поведінку чат-бота, що звучить дещо більш всеосяжно, ніж «креативні, збалансовані та точні» налаштування, які пропонує чат-бот Bing.

Загалом, метою Anthropic є розробка ШІ-помічника, який є «корисним, чесним і нешкідливим». Він також не має можливості доступу до Інтернету, оскільки Anthropic каже, що він розроблений як «самодостатній».

Окрім запуску стандартної версії Claude, Anthropic також випускає Claude Instant, дешевшу, швидшу та легшу модель у порівнянні з її повнофункціональним аналогом. Anthropic уже надав доступ до Claude кільком компаніям за кілька місяців до його запуску, зокрема Notion, Quora та DuckDuckGo, які нещодавно анонсували свій пошуковий інструмент DuckAssist на основі Anthropic та OpenAI. 

Доповнення

Оголошення Anthropic з’явилося на тлі купи новин, пов’язаних зі штучним інтелектом, включаючи запуск найновішої моделі OpenAI GPT-4. Google також анонсувала нові ШІ-додатки в Docs, Gmail, Sheets і Slides.

Теги по теме
Google
Источник материала
Поделиться сюжетом