Україна має намір добитися постачання швейцарської зброї – Арахамія
Україна має намір добитися постачання швейцарської зброї – Арахамія

Україна має намір добитися постачання швейцарської зброї – Арахамія

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Українські дипломати хочуть схилити громадську думку швейцарців на свою користь та розблокувати поставки швейцарської зброї країнами-партнерами.

Дипломати та діаспора України працюватимуть із владою Швейцарії, щоб розблокувати можливість постачання швейцарської зброї. Про це в середу, 15 березня, заявив голова парламентської фракції Слуга народу Давид Арахамія.
 
“Нам потрібна швейцарська зброя. І ми її отримаємо”, – наголосив Арахамія.
 
Він нагадав, що влада Швейцарії обіцяє зберегти беззастережну підтримку України і вже підтримує санкції проти Росії. При цьому Швейцарія поки що виступає проти дозволу на передачу зброї швейцарського виробництва Україні, посилаючися на політику нейтралітету.
 
“Ми наголошуємо, що не має бути нейтралітету до геноциду та військових злочинів. Росія не бажає виводити свої війська з України, їхні ракети продовжують вбивати наших людей. Ми змушені захищатися. А для цього потрібна зброя”, – наголосив Арахамія.
 
Він додав, що зараз у Швейцарії триває передвиборчий сезон, і тому з’являється багато трактувань моделі швейцарського нейтралітету.
 
“Однак наші дипломати й діаспора планують працювати з елітами Швейцарії для того, щоб остаточно схилити громадську думку на нашу користь і розблокувати поставки швейцарської зброї країнами-партнерами”, – зазначив він.
 
Арахамія додав, що Україна не вперше стикається із запереченнями і вже добре навчилася їх долати.
 
Нагадаємо, що Рада кантонів – верхня палата парламенту Швейцарії після багатогодинних дебатів відхилила клопотання, яке передбачало надання Україні озброєння швейцарського виробництва.
 
Пізніше президент Швейцарії підтримав відмову постачати зброю Україні, заявивши, що швейцарська зброя не повинна використовуватись у війнах.



Джерело

Теги по теме
Швейцария
Источник материала
Поделиться сюжетом