Китай готовий сприяти у відновленні мирних переговорів між рф та Україною - голова МЗС Китаю
Китай готовий сприяти у відновленні мирних переговорів між рф та Україною - голова МЗС Китаю

Китай готовий сприяти у відновленні мирних переговорів між рф та Україною - голова МЗС Китаю

КИЇВ. 16 березня. УНН. Китай сподівається, що росія та Україна відновлять мирні переговори, та готовий сприяти цьому процесу. Про це під час розмови зі своїм українським колегою Дмитром Кулебою заявив член Держради Китаю та міністр закордонних справ Цінь Ган, пише УНН з посиланням на CGTN.

Цитата

"Китай готовий співпрацювати з Україною для спільного сприяння сталому та стабільному розвитку двосторонніх відносин", - заявив Цінь Ган.

Деталі

Він сказав, що з моменту встановлення дипломатичних відносин вони "зберігають імпульс розвитку", додавши, що українська сторона "висловила свою відданість встановленню щирих відносин" з Пекіном "на основі взаємної поваги", за що Китай "демонструє вдячність".

Зі свого боку, Кулеба зазначив, що Пекін є не лише важливим партнером у співпраці, але й "незамінною ключовою силою в міжнародних справах". Він також ознайомив Цінь Гана з останньою ситуацією щодо "української кризи" та перспективою мирних переговорів, висловивши вдячність Китаю за надання гуманітарної допомоги країні.

Цінь також підтвердив позицію Китаю та зобов'язання "сприяти мирним переговорам щодо кризи в Україні", та закликав міжнародне співтовариство створити умови для переговорів. Голова МЗС Китаю "висловив стурбованість ескалацією та можливою втратою контролю над кризою", додавши, що сторони мають "зберігати спокій, раціональність і стриманість", і "якомога швидше" відновити мирні переговори.

За його словами, Китай продовжуватиме "відігравати конструктивну роль у пом’якшенні кризи та відновленні мирних переговорів".

Нагадаємо

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба провів сьогодні розмову з членом Держради Китаю та міністром закордонних справ Цінь Ганом. Вони обговорили важливість принципу територіальної цілісності. 

Теги по теме
Украина Китай МИД Украины Дмитрий Кулеба
Источник материала
Поделиться сюжетом