Правоохоронні органи США готуються висунути звинувачення Трампу у справі про хабар порнозірці
Правоохоронні органи США готуються висунути звинувачення Трампу у справі про хабар порнозірці

Правоохоронні органи США готуються висунути звинувачення Трампу у справі про хабар порнозірці

КИЇВ. 17 березня. УНН. Федеральні правоохоронні органи Нью-Йорка готуються до того, що вже наступного тижня експрезиденту Дональду Трампу буде пред'явлено кримінальне звинувачення у зв'язку з виплатою грошей за мовчання порнозірці, повідомляє СNBC, передає УНН.

Деталі

Якщо Трампу буде пред'явлено звинувачення, кандидат у президенти від республіканців у 2024 році, він стане першим колишнім президентом, якому будь-коли були пред'явлені кримінальні звинувачення, пов'язані з виплатою Стормі Деніелс у 2016 році.

Інформацію про звинувачення з'явилась через два дні після того, як колишній особистий адвокат Трампа Майкл Коен завершив дводенні свідчення перед Великим журі.

Коен раніше зізнався, що заплатив Деніелс 130 000 доларів за вказівкою Трампа напередодні президентських виборів 2016 року, щоб купити її мовчання з приводу її заяви про те, що вона одного разу займалася сексом із Трампом кілька років тому.

Трамп заперечував, що займався сексом із Деніелс, але його компанія відшкодувала Коену відкуп.

Останніми днями Трамп обрушився з критикою на Коена, Деніелс та прокуратуру.

«Президент Дональд Дж. Трамп абсолютно невинний, він не зробив нічого поганого, і навіть найвпливовіші, найрадикальніші ліві демократи дають зрозуміти це», — йдеться у заяві передвиборного штабу Трампа у четвер увечері.

Такі комерційні витрати зазвичай вважаються правопорушенням відповідно до законодавства штату Нью-Йорк, але може бути кваліфіковано як кримінальний злочин, якщо він вчинений для приховування основного злочину.

Велике журі, скликане у цій справі, рекомендувало висунути ряду осіб звинувачення у низці злочинів. Але особи та характер цих звинувачень не були оприлюднені.

У 2018 році Коен визнав себе винним за звинуваченням у федеральному фінансуванні кампанії, пов'язаній з виплатою Деніелс. Він також визнав себе винним у кількох інших кримінальних злочинах.

Він був засуджений до трьох років позбавлення волі, але був звільнений на два роки раніше через пандемію Covid-19.

Трамп також стикається з трьома іншими кримінальними розслідуваннями.

Федеральний спеціальний прокурор спостерігає за розслідуванням Міністерства юстиції щодо Трампа через його спроби скасувати результати виборів 2020 року, які він програв президенту Джо Байдену.

Спеціальний прокурор Джек Сміт також розслідує справу Трампа про вилучення сотень урядових документів, багато з яких позначені як секретні з Білого дому, коли він залишив свою посаду.

Державний обвинувач у штаті Джорджія окремо розслідує Трампа через його спробу змусити державних чиновників скасувати його поразку на виборах 2020 року від Байдена в цьому штаті.

Теги по теме
Дональд Трамп
Источник материала
Поделиться сюжетом