Трамп та його родина приховали подарунки від іноземних урядів на понад 300 000 доларів - розслідування
Трамп та його родина приховали подарунки від іноземних урядів на понад 300 000 доларів - розслідування

Трамп та його родина приховали подарунки від іноземних урядів на понад 300 000 доларів - розслідування

КИЇВ. 17 березня. УНН. Дональд Трамп та його родина не розкрили інформацію про подарунки на загальну суму понад 300 000 доларів, подарованих іноземними урядами, у період з 2017 по 2020 рік, включаючи золоті ключки для гольфу з Японії та мечі від королівської родини Саудівської Аравії. Про це пише УНН з посиланням на CNN.

Деталі

Предмети були серед понад 100 подарунків, перерахованих у попередніх висновках законодавців-демократів, які засідають у очолюваному республіканцями комітеті з нагляду Палати представників США.

Джеймі Раскін, головний демократ у групі, розкритикував адміністрацію колишнього президента за «нахабну зневагу до верховенства закону та систематичне неправильне поводження з великими подарунками від іноземних урядів».

Конгресмен від Меріленда вказав на «безліч щедрих особистих подарунків», про які ніколи не повідомлялося, пообіцявши визначити їхнє поточне місцезнаходження і «чи можуть вони використовуватися для впливу на президента у його проведенні зовнішньої політики США».

«Ця частина Конституції є початковим американським законом про боротьбу з хабарництвом», - сказав Раскін, зазначивши, що законодавці можуть спрямовувати кримінальні справи, якщо є підстави для цього.

Серед них 16 предметів із Саудівської Аравії та Еміратів на суму близько 45 000 доларів, у тому числі кинджал за 24 000 доларів від наслідного принца Саудівської Аравії Мохаммада бін Салмана для зятя Трампа Джареда Кушнера та два набори мечів.

Група також виявила, що Кушнер, його дружина Іванка Трамп та їхні діти разом отримали 33 незареєстровані подарунки на загальну суму майже 82 000 доларів.

У списку також є величезна картина Трампа від президента Сальвадора, яка, на думку слідчих комітету, могла бути перевезена до Флориди, де Трамп володіє особняком на березі моря та трьома гольф-клубами.

Японець Сіндзо Абе, вбитий минулого року, у листопаді 2016 року подарував Трампу золоту іграшку для гольфу вартістю 3755 доларів, прагнучи встановити «особливі стосунки» із новообраним президентом, заявили демократи.

Абе подарував тодішньому президентові більше ключок під час відвідин міжнародного гольф-клубу Трампа у Флориді та заміського клубу Касумігасекі на околиці Токіо у 2017 та 2018 роках.

У звіті йдеться про те, що Трампи також отримали 17 незареєстрованих подарунків з Індії на суму майже 50 000 доларів, у тому числі модель Тадж-Махалу за 4600 доларів та запонки за 1900 доларів.

«Виявлення цих незареєстрованих іноземних подарунків викликає серйозні питання, чому колишній президент Трамп не розкрив ці подарунки громадськості, як того вимагає федеральний закон», — йдеться у заяві демократів Палати представників.

«Загалом записи показують, що колишній президент Трамп та його перша родина отримали 117 незареєстрованих іноземних подарунків», - йдеться у звіті.

Закон про іноземні подарунки та прикраси забороняє президенту та федеральним чиновникам зберігати іноземні подарунки, вартість яких перевищує мінімальну вартість, яка наразі встановлена на рівні 415 доларів.

«Комітет виявив 13 додаткових незареєстрованих іноземних подарунків, адресованих як колишньому президенту Трампу, так і колишній першій леді Меланії Трамп, на загальну суму понад 22 000 доларів США», - йдеться у звіті.

Теги по теме
Дональд Трамп
Источник материала
Поделиться сюжетом