Зеленський підтримав перше у цьому році збільшення видатків держбюджету
Зеленський підтримав перше у цьому році збільшення видатків держбюджету

Зеленський підтримав перше у цьому році збільшення видатків держбюджету

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Підписаний президентом закон призначає збільшення видатків спецфонду держбюджету в обсязі 5,56 млрд гривень.

 
 
 
 
 
Президент України Володимир Зеленський підписав зміни до закону про державний бюджет на 2023 рік, схваливши тим самим перше збільшення видатків у цьому році. Про це йдеться у проекті закону №8399.
 
Закон визначає збільшення видатків спецфонду держбюджету в обсязі 5,56 млрд гривень за рахунок:
 
  • грантів та допомоги урядів іноземних держав, міжнародних організацій в обсязі 445,6 млн гривень,
  • додаткових зовнішніх запозичень в обсязі 3,84 млрд гривень та повернення коштів, наданих з державного бюджету Міністерству економіки України для надання фінансової допомоги Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття на поворотній основі для виплати допомоги з безробіття в обсязі 1,28 млрд гривень.
 
 
Законом передбачено:
 
 
  • об’єднання/передачу бюджетних програм Мінрозвитку громад та територій і Міністерства інфраструктури шляхом зміни головного розпорядника бюджетних коштів на Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури;
  • передачу бюджетної програми Фонд ліквідації наслідків збройної агресії від Міністерства фінансів України до Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України;
  • об’єднання/передача бюджетних програм Державного агентства інфраструктурних проектів та Державного агентства автомобільних доріг шляхом зміни головного розпорядника бюджетних коштів на Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури України.
 
 
Нагадаємо, у лютому 2023 року прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна витрачає на армію майже весь бюджет країни мирного часу. Через це виник дефіцит бюджету.
 
МВФ готовий надати Україні нову програму кредитування
 
 
 



Джерело

Теги по теме
Владимир Зеленский Закон
Источник материала
Поделиться сюжетом