Чорногорія голосує на президентських виборах
Чорногорія голосує на президентських виборах

Чорногорія голосує на президентських виборах

КИЇВ. 19 березня. УНН. Чорногорці голосують в неділю на президентських виборах, в яких колишній президент Міло Джуканович протистоїть низці суперників. Про це УНН інформує з посиланням на EURACTIV.

Деталі

Вибори послідували за багатомісячним глухим кутом після того, як у серпні уряду було винесено вотум недовіри, що викликало хвилю протестів.

Парламентські вибори були призначені на 11 червня Джукановичем у п'ятницю, наступного дня після того, як він розпустив парламент, оскільки минув тримісячний термін для призначеного прем'єр-міністра для формування нового уряду.

Президент Чорногорії грає в основному церемоніальну роль, а більшість політичної влади належить прем'єр-міністру. Тим не менш, Джуканович залишається однією з найвпливовіших постатей у країні.

Якщо жоден із семи кандидатів у гонці не набере понад 50 відсотків голосів — ймовірний результат — другий тур буде проведено 2 квітня.

Джуканович залишається головним фаворитом, але, ймовірно, зіткнеться з жорсткою конкуренцією з боку проросійського Демократичного фронту Андрія Мандича, Якова Мілатовича — молодого економіста з руху «Європа сьогодні», що набирає популярності, — і лідера правоцентристських демократів Алекса Бечича.

Під керівництвом Джукановича та його партії Чорногорія вступила до НАТО, започаткувала переговорний процес про членство в ЄС і вийшла з-під впливу росії.

Тим не менше, правління його партії також було пов'язане з широко поширеною корупцією та зв'язками з організованою злочинністю, звинувачення, які він категорично заперечує.

Теги по теме
выборы Президент
Источник материала
Поделиться сюжетом