Найбільший банк Швейцарії UBS поглинає Credit Suisse
Найбільший банк Швейцарії UBS поглинає Credit Suisse

Найбільший банк Швейцарії UBS поглинає Credit Suisse

КИЇВ. 20 березня. УНН. Швейцарський банк UBS поглинає інший банк Швейцарії Credit Suisse, повідомив національний банк країни, пише УНН.

Цитата

"UBS сьогодні (19 березня - ред.) оголосив про поглинання Credit Suisse. Це поглинання стало можливим завдяки підтримці федерального уряду Швейцарії, Управління з нагляду за фінансовими ринками Швейцарії FINMA та Національного банку Швейцарії", - ідеться у повідомленні.

Деталі

Найбільший банк Швейцарії UBS купує Credit Suisse за 3 млрд швейцарських франків (3,2 млрд доларів) у спробі уникнути подальших потрясінь на світовому ринку банківських послуг, оголосив президент Швейцарії Ален Берсе, якого цитують західні ЗМІ.

Берсе назвав це рішення "дуже важливим для стабільності міжнародних фінансів". Неконтрольований крах Credit Suisse призведе до незліченних наслідків для країни та міжнародної фінансової системи, додав Берсе.

На тлі цього Національний банк Швейцарії оголосив про надання кредиту на підтримку ліквідності Credit Suisse на суму до 100 млрд швейцарських франків (108 млрд дол.) на додаток до кредиту у 50 млрд швейцарських франків (54 млрд дол.), наданих раніше.

За повідомленнями, очікується, що злиття буде оформлено до кінця 2023 року.

Доповнення

Об'єднання двох найбільших і найвідоміших швейцарських банків, кожен з яких має багату історію, що сягає середини 19 століття, сильно вдарило по репутації Швейцарії як світового фінансового центру - у країні з'являється єдиний національний гігант у банківській справі, зауважує Euronews.

Credit Suisse віднесений Радою з фінансової стабільності, міжнародним органом, що здійснює моніторинг світової фінансової системи, до глобально системоутворюючих банків світу. Це означає, що, на думку регулюючих органів, його неконтрольований крах призведе до впливу на всю фінансову систему, подібно до краху Lehman Brothers 15 років тому.

При цьому президент ЄЦБ Крістін Лагард заявила, що банки "перебувають у зовсім іншому становищі, ніж у 2008 році" під час фінансової кризи, частково завдяки більш жорсткому державному регулюванню.

У той час як UBS купує Credit Suisse, представники UBS заявили, що вони планують продати частину Credit Suisse або зменшити розмір банку протягом найближчих місяців і років.

15 березня у Credit Suisse сталося найбільше за історію банку падіння акцій 24,2%. Після цього банку виділили кредит у 50 млрд швейцарських франків (54 млрд дол.).

Теги по теме
Банк Швейцария
Источник материала
Поделиться сюжетом
Упоминаемые персоны