путін зізнався, що росія "трохи заздрить" Китаю
путін зізнався, що росія "трохи заздрить" Китаю

путін зізнався, що росія "трохи заздрить" Китаю

КИЇВ. 20 березня. УНН. Лідера Китаю Сі Цзіньпіна сьогодні вранці зустрічали в аеропорту "Внуково" з військовими почестями, а потім у супроводі охорони доставили в кремль на прийом до володимира путіна, пише УНН з посиланням на Bild.

Деталі

Під час зустрічі лідери обох країн використовували звернення "дорогий друже", тим самим підкреслюючи тісні зв'язки між росією і Китаєм. Пекін і москва раніше заявляли, що мають намір поглибити співпрацю.

"За останні роки Китай зробив колосальний ривок вперед у своєму розвитку. У всьому світі це викликає непідробний інтерес, і ми навіть трошки вам заздримо", - сказав путін на початку зустрічі з головою КНР.

На що Сі Цзіньпін відповів: "росія досягла значних успіхів у процвітанні країни під вашим керівництвом".

Сі Цзіньпін підкреслив, що вибрав росію для першого візиту після переобрання, як і 10 років тому.

Додамо

Сьогодні ввечері путін і Сі Цзіньпін зустрінуться на діловій вечері, а завтра сторони обговорять питання економічної взаємодії та врегулювання збройного конфлікту в Україні.

Китай поки що відкрито не засудив війну росії проти України, хоч і представив "мирний план" із 12 пунктів, націлений на досягнення перемир'я між країнами, що воюють. путін повідомив, що уважно ознайомився з планом Китаю щодо врегулювання ситуації в Україні і, що росія відкрита для переговорного процесу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Сі Цзіньпін може зателефонувати Зеленському після візиту до москви 

Теги по теме
Украина Россия война Китай
Источник материала
loader
loader