Skoda погрожує зняти з виробництва 3 моделі та закрити завод у Європі
Skoda погрожує зняти з виробництва 3 моделі та закрити завод у Європі

Skoda погрожує зняти з виробництва 3 моделі та закрити завод у Європі

Чеський автовиробник Skoda наполягає на пом’якшенні екологічних вимог, інакше компанія не зможе випускати три популярні в Європі моделі та скоротить 10 000 робочих місць.

НОВИНИ, ТЕСТ-ДРАЙВИ, ОГЛЯДИ: НАШ TELEGRAM-канал ПІДПИШИСЬ.

Про це повідомляє видання Automotive News.

На такий крок автовиробнику доведеться піти, якщо екологічний стандарт Євро-7 не буде переглянутий, заявив член правління та голова відділу маркетингу та продажу компанії Skoda Auto Мартін Ян.

За його словами, Skoda буде змушена відмовитися від найбільш доступних моделей – Fabia, Scala і Kamiq, оскільки їх випуск стане економічно невигідним.

Зазначимо, що на ці три моделі припала третина від випущених Skoda Auto у 2022 році 764 837 автомобілів.

Їхнє зняття з виробництва призведе до звільнення щонайменше 3000 осіб, загалом же введення норм Euro-7 може призвести до скорочення понад 10000 робочих місць, тому один із європейських заводів компанії Skoda Auto доведеться просто закрити.

Головний завод у місті Млада-Болеслав (Чехія) надто важливий для чеського автовиробника – крім Fabia, Scala та Kamiq там виробляються Octavia, Karoq та електрокросовер Enyaq iV.

Тому під закриття швидше за все потрапить завод у сусідній Словаччині, розташований у Братиславі.

Для автомобілів з ДВС поточна редакція Euro-7 вимагає збереження заявлених екологічних характеристик протягом 10 років або 200 000 км пробігу, а вимоги до випробувань значно посилюються: збільшується розкид температур (від -10 до +45° C), швидкість, перепад висот та багато іншого.

Адаптація двигунів внутрішнього згоряння до нових еконорм вимагатиме від виробників величезних інвестицій і призведе до критичного зростання цін на автомобілі молодших сегментів авторинку.

Теги по теме
Скандал Экология
Источник материала
Поделиться сюжетом