У дисертації нового міністра освіти Лісового виявили плагіат
У дисертації нового міністра освіти Лісового виявили плагіат

У дисертації нового міністра освіти Лісового виявили плагіат

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Оксена Лісового підозрюють у плагіаті. Аналіз його дисертації виявив збіги з чужими працями.

 
Призначеного на посаду 21 березня міністра освіти України Оксена Лісового звинуватили у плагіаті його дисертації Соціокультурна самоідентифікація особи, яку він захистив у 2012 році. Інформація про це з’явилася на порталі Помилки та фальсифікації у наукових дослідженнях.
 
Аналіз дисертації виявив збіги з чужими працями. Зокрема, нібито використовувалися матеріали Арабчука та Зуєва. Збігаються цілі шматки тексту з чужою роботою, вставлені в дисертацію Лісового без лапок та вказівок цитування.
 
У списку літератури, що використовується Лісовим під час написання дисертації, робота Арабчука взагалі відсутня. Стаття Зуєва повністю увійшла до складу дисертації Лісового, але посилання на неї він вставив лише у трьох місцях.
 
“Доказом бездумного копіювання чужого тексту Лісовим є помилка в тексті статті Зуєва – у слові “анропокультурних” пропущено букву “т”, і те ж маємо в дисертації”, – йдеться у повідомленні.
 
  Скриншот
 
Також наголошується, що було суттєво скопійовано і розділ з висновками, а в тексті дисертації можна помітити заміну української “i” на англійську “i” – що є способом обдурити програму пошуку плагіату.
 
Крім того, нібито 50% згаданих публікацій на тему дисертації виявилися фальшивими.
 
Оксен Лісовий заявив про свою нульову толерантність до академічної нечесності, повідомили “Українській правді. Життя” у Малій академії наук України.
 
Міністр має намір відправити свою кандидатську дисертацію на кілька авторитетних експертиз.
 
“У разі виявлення в його роботі порушень Оксен Лісовий готовий відмовитися від наукового ступеня кандидата наук та на посаді міністра формувати принципово нову академічну культуру і культуру освітнього та наукового менеджменту”, – заявили в МАН.
 
Нагадаємо, сьогодні Верховна Рада призначила Оксена Лісового новим міністром освіти та науки. Після повномасштабного вторгнення Росії в Україну Лісовий пішов служити добровольцем до Десантно-штурмових військ ЗСУ, звідки продовжував віддалено керувати Малою академією наук, яку очолює з 2010 року.
 
Варто зазначити, що попереднього міністра освіти та науки Сергія Шкарлета тривалий час звинувачували у плагіаті у наукових працях.
 



Джерело

Теги по теме
Скандал министр
Источник материала
Поделиться сюжетом