Рада визначила повноваження поліції у Гвардії наступу
Рада визначила повноваження поліції у Гвардії наступу

Рада визначила повноваження поліції у Гвардії наступу

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Документ, зокрема, передбачає надання бойового імунітету поліцейським поліції особливого призначення, які беруть участь у бойових діях.

 
Верховна Рада врегулювала окремі питання діяльності Національної поліції України під час воєнного стану. Про це повідомив народний депутат Олексій Гончаренко.
 
 
Законопроект №9070 Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, Кримінального кодексу України та інших законів України щодо врегулювання окремих питань діяльності Національної поліції України під час дії воєнного стану загалом підтримали 254 парламентарії.
 
Як зазначили автори законодавчої ініціативи, на сьогодні у Нацполіції та Держприкордонслужбі
створюються органи, які братимуть безпосередню участь в обороні України, у тому числі шляхом ведення бойових дій.
 
Так, постановою Кабінету Міністрів України від 13 січня 2023 року №30
утворено Департамент поліції особливого призначення Об’єднана штурмова бригада Національної поліції України Лють.
 
Для ефективного функціонування бойових підрозділів поліції та прикордонників було внесено зміни до законодавства, які дозволять передавати їм необхідне озброєння та бойову техніку.
 
Крім того, окремо врегульовано питання застосування поліцейськими поліції особливого призначення зброї та бойової техніки під час здійснення заходів щодо забезпечення національної безпеки та оборони під час дії воєнного стану, як це передбачено для військовослужбовців ДПСУ. А також надання їм бойового імунітету.
 
Нагадаємо, на початку лютого Міністерство внутрішніх справ почало формувати штурмові бригади Гвардії наступу. Нові підрозділи, до яких можуть вступати добровольці, спрямовані на посилення Сил оборони та звільнення окупованих Донецька, Луганська та Криму.
 
 
 



Джерело

Теги по теме
полиция Оружие Законопроект Закон призначення
Источник материала
Поделиться сюжетом