Степаненко: Ротань має згуртувати нас та впровадити своє бачення футболу
Степаненко: Ротань має згуртувати нас та впровадити своє бачення футболу

Степаненко: Ротань має згуртувати нас та впровадити своє бачення футболу

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Фото: ФК Шахтер Донецк
Степаненко задоволений призначенням Ротаня тренером збірної

Півзахисник збірної України розповів про підготовку команди до першого матчу відбору на Євро-2024.

Тарас Степаненко чекає на підготовку збірної за Руслана Ротаня, виконувача обов’язків головного тренера. За словами півзахисника, Ротань молодий та амбітний тренер, який живе футболом.

Також гравець Шахтаря розповів про умови підготовки до матчу з Англією. На думку Тараса, на базі Брентфорда є все, щоб підійти до першого поєдинку відбору на Євро-2024 у найкращій формі.

“Багато хлопців я не бачив з кінця вересня. Тому вчора багато спілкувалися, причому навіть на обіді та вечері. Я завжди радий перебувати в збірній, зустрічати друзів, розмовляти і дізнаватися, як у них справи.

Ми зараз працюємо на тренувальному полі Брентфорда, і я можу сказати, що це справжня європейська база. Невелика, але головне – є чудові газони, хороша фітнес-зала, тобто все, що потрібно для футболу. Ми багато подорожуємо із Шахтарем, тренуємось у Польщі на базі варшавської Легії, маємо досвід.

У Європі зараз скрізь роблять такі затишні бази, де сконцентровано все для футболу. А оскільки Брентфорд виступає в англійській Прем’єр-лізі, зрозуміло, має хороші умови. Ми всім задоволені. Для цієї пори року стан газону відмінний, адже ми бачимо, що у чемпіонаті України хороших полів зараз не так багато. Тут поле не можна сказати, що ідеальне, але за 10-бальною шкалою десь на сімку буде.

Перше тренування під керівництвом Руслана Ротаня було спрямоване на те, щоб хлопці, які багато грали останнім часом, відновилися. Крім того, у нас учора була досить довга дорога. Ті, хто був зайнятий менше, пограли у футбол та відпрацювали тактичні вправи. Часу до матчу з Англією у нас мало, а Ротань має краще нас підготувати. Тому далі все буде більш насиченим, адже він має згуртувати колектив після довгої перерви та впровадити своє бачення футболу.

Він досить активний тренер, молодий та енергійний, який багато років грав у футбол і перейшов на тренерську роботу. Ротань уже має свій досвід, тож розуміє, що зараз він керівник національної команди, і усвідомлює, яка на ньому відповідальність. Він живе футболом, живе з Англією, а ми всі готові допомогти йому. Прилетіли підтримати команду навіть деякі травмовані гравці. Робимо все, щоб отримати добрий результат”, – наводить слова Степаненка УАФ.

Нагадаємо, що збірна України вирушила до Лондона на перший матч відбору до Євро-2024. Поєдинок Англія – Україна заплановано на 26 березня. У групі С кваліфікації також грають команди Італії, Північної Македонії та Мальти.

Раніше своїми враженнями від дебютного виклику до збірної поділився гравець Олександрії.




Джерело

Теги по теме
евро
Источник материала
Поделиться сюжетом