У Туреччині створили новий дрон-камікадзе Azab
У Туреччині створили новий дрон-камікадзе Azab

У Туреччині створили новий дрон-камікадзе Azab

КИЇВ. 22 березня. УНН. Технологічна турецька компанія “Robit Technology” розробила багатоцільовий дрон-камікадзе із великою дальністю польоту “Azab”. Про це повідомляє УНН з посиланням на Daily Sabah.

Деталі

Платформа із дельтоподібними крилами, яка має високу вантажопідйомність, успішно пройшла усі льотні випробовування. Зазначається, що найближчим часом планується провести вогневі випробовування безпілотного літального апарату (БПЛА).

“Ми готові до виробництва. Ми зможемо виконати майбутні замовлення”, - заявив директор із продуктів “Robit Technology” Сельчук Фірат.

Він також додав, що випробовування боєприпасів для дрону “Azab” будуть проведені у найближчі місяці і завершаться до кінця третього кварталу цього року. Наголошується, що у безпілотник “Azab” можна інтегрувати різні типи боєголовок.

Фірат заявив, що він має дві версії з розмахом крил у 2 метри і 1,5 метра. Він додав, що БПЛА з двометровим розмахом крил може нести до 15 кілограмів корисного вантажу. Пристрій можна розгортати у різних режимах, зокрема “кинь і забудь” та “вільний рух”, або за допомогою оператора, який може направити дрон-камікадзе на ціль за допомогою камери з відстані 200 кілометрів.

“Azab” може безпосередньо досягти та знищити ціль за допомогою наданих GPS-координат.

Фірат додав, що боєприпаси для мінометів, танкових гармат та РПГ можна легко інтегрувати в новий дрон. За його словами, “Azab” може використовуватися як зі штучними, так і з вогнепальними боєприпасами залежно від мети.

Теги по теме
Турция
Источник материала
Поделиться сюжетом