Як діють снаряди зі збідненим ураном: військовий експерт пояснив страх росіян
Як діють снаряди зі збідненим ураном: військовий експерт пояснив страх росіян

Як діють снаряди зі збідненим ураном: військовий експерт пояснив страх росіян

Про це в ефірі 24 Каналу заявив військовий експерт та керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко. Він додав, що чим більше таких снарядів отримає Україна, тим успішнішим буде контрнаступ.

За його словами, ґвалт, якийздійняли російські пропагандисти про радіаційну небезпеку, є абсурдним. Ці снаряди використовуються у багатьох арміях світу і не є ядерною зброєю.

"Російські пропагандисти зачепились за слово "уран", мовляв, це спричинить ядерне забруднення, екологічну катастрофу. Насправді снаряди містять збіднений уран і їх мета підвищувати бронебійність снаряду, щоб проникати, розплавлювати броню", – пояснив він.

Мусієнко про старіші модифікації танків Abrams, які передають Україні: дивитись відео

Мусієнко додав, що уран використовується у військовій техніці вже багато років. Броня танків Abrams містить збіднений уран, який підвищує стійкість корпусу до ударів противника. Росіяни також мають снаряди з урановими сердечниками.

Головна перевага "уранових" снарядів

Військовий експерт пояснив, що голова перевага цих снарядів у тому, що вони здатні доволі успішно знищувати укріплення ворога, які можуть бути оснащенні потужним захистом з бетону чи металів.

"Вони бояться, що ця зброя виявиться для них доволі уразливою і буде знищувати їх військову техніку, знищувати оборонні споруди, які ворог активно зводив за попередні місяці, готуючись протидіяти українському контрнаступу. Саме тому здійнявся такий ґвалт і посипались фейки про ядерну зиму", – підсумував він.

За словами Мусієнка, росіяни, застосовуючи фосфорні бомби проти наших військових і мирних людей, завдають ще більше шкоди екології. Нам не потрібно звертати на них увагу і, чим більше ми отримаємо таких снарядів, тим успішнішим буде наш контрнаступ.

Україна отримає снаряди зі збідненим ураном: головне

  • Заступниця міністра оборони Британії Анабель Голді повідомила, що Збройні Сили Україниотримають боєприпаси до танків Challenger 2, включаючи бронебійні снаряди, які містять збіднений уран.
  • Президент Росії Владімір Путінвідреагував на це істеричною заявою про те, що "Захід вирішив воювати з Росією до останнього українця не на словах, а на ділі. Росія буде змушена реагувати, якщо колективний Захід починає застосовувати зброю з ядерним компонентом".
  • Європейська медична комісія провела відповідне дослідження впливу цих снарядів. Висновки свідчать, щосуттєвого впливу з відхиленням від норми на екологію, тварин та людей в місцях застосування снарядів немає
Теги по теме
Великобритания Оружие
Источник материала
Поделиться сюжетом