Нетаньягу заявив, що просуватиме відповідальні судові реформи на тлі масових протестів
Нетаньягу заявив, що просуватиме відповідальні судові реформи на тлі масових протестів

Нетаньягу заявив, що просуватиме відповідальні судові реформи на тлі масових протестів

КИЇВ. 23 березня. УНН. Прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу у четвер підтвердив, що парламент, Кнесет, проголосує наступного тижня за запропонованим урядом законопроектом про судову реформу, пише УНН. Промова Нетаньягу прозвучала на тлі масових протестів проти плану його коаліційного уряду щодо перегляду судової системи.

Деталі

Нетаньягу підтвердив, що наступного тижня відбудеться голосування щодо вибору суддів у рамках плану судової реформи, повідомляє The Jewish Press.

"Закон про зміну призначення суддів (судові реформи) буде внесено до Кнесету наступного тижня", - сказав Нетаньягу, зазначивши, що законопроект "відновить правильний баланс між владою".

Посилаючись на щоденні антиурядові протести, Нетаньягу вказав: "Щоб запобігти розколу в нашій країні, кожна сторона має серйозно поставитися до претензій та побоювань іншої".

Він також повідомив, що до законопроекту про судову реформу вже внесено поправки, як раніше вимагав президент Ізраїлю Іцхак Герцог.

"Ми не можемо допустити, щоб будь-які розбіжності, хоч би якими гострими вони були, ставили під загрозу спільне майбутнє всіх нас". "Ми маємо не лише відкидати насильство, а й засуджувати підбурювання".

Він також наголосив на важливості "судових розглядів і досягнення якомога ширшого консенсусу" як кращих способів реформ.

Доповнення

Раніше у четвер Нетаньягу викликав міністра оборони Йоава Галланта до свого кабінету після заяв Галланта проти судової реформи, повідомляють івритські ЗМІ.

Очікувалося, що у четвер увечері Галлант виступить із промовою, в якій закликає до зупинення судового перегляду законодавства, повідомила газета Yedioth Ahronoth. Однак Галлант відмінив свій виступ після зустрічі з Нетаньягу.

"На прохання прем'єр-міністра і у світлі його запланованого сьогодні ввечері виступу міністр оборони відкладає свій виступ на даному етапі", - йдеться в заяві офісу Галланта, опублікованій газетою Times of Israel.

Останні 12 тижнів в Ізраїлі відбуваються масові протести проти урядового плану судової реформи. Десятки тисяч ізраїльтян сьогодніпротестувалив Тель-Авіві та інших містах, засуджуючи "загрозу демократії".

Ізраїльська поліція заявила, що заарештувала 26 демонстрантів у Тель-Авіві за підозрою щодо порушення закону. Ще "10 демонстрантів заарештовано у центральному районі за звинуваченням у хуліганстві".

За повідомленням ізраїльської газети Haaretz, поліція заарештувала 87 демонстрантів по всьому Ізраїлю.

Теги по теме
Израиль Протест
Источник материала
Поделиться сюжетом