Генпрокурор Ізраїлю звинуватила Нетаньягу у порушенні закону
Генпрокурор Ізраїлю звинуватила Нетаньягу у порушенні закону

Генпрокурор Ізраїлю звинуватила Нетаньягу у порушенні закону

КИЇВ. 24 березня. УНН. У п'ятницю генеральний прокурор Ізраїлю попередила прем'єр-міністра Беньяміна Нетаньягу про те, що він порушив закон країни про конфлікт інтересів, який забороняє йому пряму участь у планах його уряду щодо перегляду судової системи під час судового розгляду над ним у справі про корупцію. Про це пише АР, передає УНН.

Деталі

Вкрай правий уряд Нетаньягу просувається вперед із планами щодо ослаблення Верховного суду та надання політикам меншого судового нагляду, незважаючи на масові протести всього ізраїльського суспільства, зокрема, обурення серед бізнес-лідерів, високопоставлених юристів та військових резервістів.

Генеральний прокурор Галі Бахарав-Міара різко дорікнула йому в листі за порушення угоди про конфлікт інтересів, що дозволило йому продовжувати керувати країною, незважаючи на звинувачення в корупції, хабарництві та зловживанні довірою. Угода, яку Нетаньягу змусили підписати у 2020 році, не дозволяє йому брати участь у законодавчих питаннях або ключових судових призначеннях, які можуть вплинути на його поточний судовий процес.

«Ваша вчорашня заява та будь-які ваші подальші дії, що порушують цю угоду, є повністю незаконними та конфліктуючими інтересами», — написала Бахарав-Міара у п'ятничному листі. «Правова ситуація зрозуміла — ви повинні уникати будь-якої участі у заходах щодо зміни судової системи».

Прихильники судової реформи, що проводиться в Ізраїлі, кажуть, що це поверне владу обраним законодавцям і зробить суди менш інтервенційними. Критики кажуть, що цей крок перевертає ізраїльську систему стримувань та противаг та підштовхує її до автократії.

Нетаньягу, який перебуває з офіційним візитом у Великій Британії, не відповів на лист генерального прокурора, повідомили в його офісі. Його ультраправий союзник з коаліції, міністр національної безпеки Ітамар Бен-Гвір, звинуватив Бахарав-Міару у тому, що вона має власний конфлікт інтересів.

«Вона продовжує діяти як лідер опозиції і тепер втручається в роботу прем'єр-міністра», - написав він у Twitter. «Якщо Бахарав-Міара хоче ухвалювати рішення замість обраних посадових осіб, їй пропонується створити партію та балотуватися до парламенту».

Теги по теме
Израиль
Источник материала
Поделиться сюжетом