Польща вже збудувала загородження на близько половині кордону з рф
Польща вже збудувала загородження на близько половині кордону з рф

Польща вже збудувала загородження на близько половині кордону з рф

КИЇВ. 24 березня. УНН. У Польщі збудували близько 107 кілометрів загородження з колючого дроту на кордоні з росією, тобто на більше ніж половині протяжності польсько-російського кордону. Наразі будівництво триває на більшості ділянок прикордонних постів уздовж кордону, пише УНН з посиланням на wPolityce.pl.

Деталі

У Вармінсько-Мазурському відділенні прикордонної служби повідомили, що загородження почали будувати у листопаді 2022 року на замовлення прикордонної варти. Воно має 2,5 метри заввишки і 3 метри завширшки, складається з трьох рядів колючого дроту, натягнутого на металеві стовпи, вбиті в землю. Також перед дротяним огородженням встановлено сітку для захисту диких тварин.

На початку квітня, як повідомили у прикордонній службі країни, мають розпочатися монтажні роботи електронного брандмауера. Це система датчиків і камер, яка дозволить цілодобово стежити за кордоном, незалежно від погодних умов, без необхідності залишатися на лінії кордону. Електронне загородження охопить весь сухопутний кордон з росією, за винятком ділянки Віслинської коси, де вже кілька років кордон охороняється електронними засобами.

Повідомляється, що минулого року зафіксовано 11 випадків незаконного перетину "зеленого" кордону з росії до Польщі з метою міграції. Були також випадки заходу на смугу прикордонної дороги, в основному туристів, які хотіли зробити фото на пам'ять на прикордонному посту. У 2023-му зафіксовано лише один випадок незаконного перетину кордону з рф до Польщі.

Довідково

Протяжність кордону рф та Польщі, за даними з відкритих джерел, становить 210 км.

Нагадаємо

Варшава планує зміцнити свій кордон із росією та білоруссю протитанковим заслоном.

Теги по теме
Россия Польща
Источник материала
Поделиться сюжетом