Польща звернулась до Конгресу США щодо виплат репарацій Німеччиною за Другу світову війну
Польща звернулась до Конгресу США щодо виплат репарацій Німеччиною за Другу світову війну

Польща звернулась до Конгресу США щодо виплат репарацій Німеччиною за Другу світову війну

КИЇВ. 24 березня. УНН. Польща звернулася до Конгресу США щодо виплат репарацій Німеччиною за Другу світову війну. Заступник міністра закордонних справ Польщі Аркадіуш Муларчик, що країна так і не отримала компенсації та репарації від Німеччини за воєнні втрати за часів Другої світової війни, передає УНН.

Деталі

Муларчик повідомив, що під час свого візиту до США він спілкувався з політиками Демократичної та Республіканської партій, та зрозумів, що знання американських еліт про наслідки Другої світової війни мають бути розширені.

Цитата

"Звичайно, є відомості про Другу світову війну, про серйозні військові втрати Польщі, але немає відомостей про те, що це питання ще не вирішене. Що Польща досі не отримала військових репарацій, що польські громадяни не мають законного способу пред'являти претензії. Ба більше, у нас повна асиметрія виплат допомоги потерпілим", – заявив заступник глави МЗС.

Він додав, що питання військових втрат та репарацій має просуватися на міжнародній арені, та має стати відомим політикам, представникам урядів, міністрам закордонних справ, а також ЗМІ, бо це є елемент певного тиску на німецьку державу з метою врегулювання цього питання.

"Я надіслав усім конгресменам США листи з інформацією про військові втрати Польщі. Включення Конгресу США до цього питання надзвичайно важливе з погляду просування теми, розуміння теми репарацій. Це пов'язано з великим зовнішнім впливом американського парламенту", - додав Муларчик.

Доповнення

У січні повідомлялося, що Польща офіційно звернеться до Конгресу США за підтримкою у питанні компенсацій від Німеччини за збитки, яких було завдано під час Другої світової війни.

Теги по теме
Польща Германия
Источник материала
Поделиться сюжетом