Вийти на кордони Донецької області в цьому житті росіянам не вдасться, – Світан
Вийти на кордони Донецької області в цьому житті росіянам не вдасться, – Світан

Вийти на кордони Донецької області в цьому житті росіянам не вдасться, – Світан

Про це 24 Каналу розповів військовий експерт, полковник запасу ЗСУ, льотчик-інструктор Роман Світан. За його словами, російські окупанти не зможуть захопити усю Донецьку область. Вони намагатимуться відсунути лінію фронту від самого Донецька.

Раніше росіяни могли захопити Донеччину

На думку Світана, раніше окупанти мали усі сили та засоби, щоб повністю захопити Донецьку область. Однак вони вирішили здійснити повномасштабне вторгнення на 2500 кілометрів фронту і зазнали просто величезних втрат.

Якби почали наступати лише на Донеччині, то лінія фронту була б 200 кілометрів. Рік вже минув. Наші сили зросли чи не в 10 разів. У цьому житті вони не зможуть виконати таке завдання,
– зазначив Світан.

Всі потуги російських військ і далі триватимуть біля Авдіївки, Мар'їнки тощо. Окремо потрібно виділити ситуацію біля Вугледара, де українські військові спалили величезну кількість ворожого особового складу та техніки.

Яка ситуація на Донеччині – розповів Світан: дивіться відео

На цьому напрямку починається так зване "донецьке підвищення". Адже нижче Вугледара переважно степи. Окупанти ще спробують захопити місто, щоб піти в тил українським підрозділам в бік Курахового, Покровського, Добропілля тощо. Однак зробити це росіянам буде надзвичайно складно.

Одне основне завдання, яке вони ще спробують зробити. Але тоді, коли зможуть вивести техніку в поле. За 1 – 2 тижні підсохне ґрунт, і вони попробують зробити наступ. Але ми готові. В нас кращі позиції. Росіянам потрібно йти наверх. Ми далеко бачимо. Там буквально кожен кущик пристріляний,
– наголосив Світан.

Втрати Росії: коротко

  • В Україні триває вже 394 день повномасштабної війни, яку розв'язала Росія. Підрозділи Сил оборони продовжують знищувати окупантів.
  • Так, за минулу добу, 23 березня, на "концерт Кобзона" відправилися ще 1020 загарбників. А загальні втрати Росії становлять 169 170 військових.
  • Крім того, українські військові вже знищили 3574 ворожих танків, 6921 бойових броньованих машин, 2616 артилерійських систем, 511 РСЗВ, 305 літаків тощо.

Теги по теме
Донецкая область
Источник материала
Поделиться сюжетом