У Росії зростає тривога в очікуванні українського контрнаступу
У Росії зростає тривога в очікуванні українського контрнаступу

У Росії зростає тривога в очікуванні українського контрнаступу

Про це пишуть аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Заступник голови Ради безпеки Росії Дмитро Медведєв 24 березня наголосив, що російський Генштаб усвідомлює, що Київ готується до наступальних операцій, та розглядає свої власні рішення та відповіді з цього приводу.

Читайте Vlasti в Telegram: повідомляємо лише найцікавіше.

Відомий російський блогер стверджував, що українці масово поширюють дезінформацію про плани нападу на Бєлгородську область, щоб залучити російські війська до прикордонних районів та дозволити українським військам розпочати атаки на інших ділянках фронту.

Це частково повторює попередні попередження фінансиста ПВК “Вагнер” Євгена Пригожина про український наступ на Бєлгородську область.

Інший російський блогер попередив, що українські сили, швидше за все, спробують розпочати контрнаступ до того, як оборонно-промисловий комплекс РФ отримає можливість збільшити виробництво та зміцнити оборонний потенціал.

Пригожин також заявив 23 березня, що йому відомо про плани широкомасштабного українського контрнаступу.

Водночас, на думку ISW, ширший російський весняний наступ сягає кульмінації, та інформаційний простір у РФ, схоже, реагує на уповільнення російських операцій та потенційну можливість для України повернути собі ініціативу із суттєвим занепокоєнням.

'Російському військовому командуванню необхідно буде направити значну кількість сил на лінію фронту, щоб або запобігти кульмінації, або почати відновлення наступальних операцій, і малоймовірно, що такі сили існують у достатньому масштабі, щоб зробити те саме', - вважають експерти Інституту.

Источник материала
Упоминаемые персоны
loader
loader