Можуть знімати сили з Бахмутського напрямку, – військовий експерт припустив план росіян
Можуть знімати сили з Бахмутського напрямку, – військовий експерт припустив план росіян

Можуть знімати сили з Бахмутського напрямку, – військовий експерт припустив план росіян

Проте росіянам не вдається реалізувати це вже пів року. Про це 24 Каналу розповів генерал-лейтенант ЗСУ в запасі та військовий експерт Ігор Романенко.

Що росіяни задумали в Авдіївці

Тактика ворога останнім часом є цілком зрозумілою. Так, якщо загарбникам не вдається досягти мети атаками в лоб – вони починають здійснювати оточення. Це можна побачити за діями окупаційного війська та його відповідних підрозділів навколо Бахмута, зокрема на півночі та на півдні міста.

Схожа ситуація зараз і в Авдіївці. Відтак, якщо російські окупанти не можуть досягти успіхів на одній ділянці фронту й суттєвих ресурсів у них немає – залишається лише один вихід.

За попередніми розвідданими, росіяни можуть знімати сили та кидати на підсилення, наприклад, в Авдіївку,
– зауважив генерал-лейтенант ЗСУ.

На його думку, в Авдіївці загарбники планують такий самий підхід і просування як у Бахмуті. Так, ширина коридору в Бахмуті близько 4 кілометри. Водночас в Авдіївці – до 10 кілометрів, проте його довжина збільшується. Сили оборони України здійснюють контрдії, необхідні до ситуації.

Романенко про ситуацію в Авдіївці: дивіться відео

Останні новини щодо Авдіївки

  • Російські окупанти активізувалися в районі Авдіївки, що на Донеччині. Майор запасу ЗСУ Олексій Гетьман зауважив, що загарбники намагаються промацати слабке місце в нашій обороні, щоб спрямувати туди свої сили.
  • Росіяни вже 9 рік цієї війни не можуть захопити місто. На думку Гетьмана, ворогу буде дуже важко в Авдіївці. Їм доведеться витратити шалену кількість снарядів та живої сили, щоб просунутися бодай на кілька метрів.
  • У ЗСУ зауважили, що поблизу Авдіївки загарбники вже видихаються, зазнавши шалених втрат. Речник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Олексій Дмитрашківський зазначив, що ворог вже вичерпав основні свої сили.
Теги по теме
Донецкая область
Источник материала
Поделиться сюжетом