Депутати Європарламенту не поспішають відмовлятись від TikTok аби не втратити молодий електорат
Депутати Європарламенту не поспішають відмовлятись від TikTok аби не втратити молодий електорат

Депутати Європарламенту не поспішають відмовлятись від TikTok аби не втратити молодий електорат

КИЇВ. 27 березня. УНН. Не дивлячись на заявлений ризик для цифрової безпеки, для європейських парламентаріїв TikTok - це політичний інструмент через зв'язок із молодим поколінням і тими, хто вперше голосуватиме на європейських виборах 2024 року, пише УНН з посиланням Politico.

Деталі

Співробітникам Європейського парламенту було наказано видалити TikTok з будь-яких робочих пристроїв до 20 березня. Після того як минулого місяця президентка парламенту Роберта Метсола вказала на ризики кібербезпеки платформи, що належить китайській компанії. Членам Європарламенту та їхнім політичним радникам Метсола також "настійно рекомендувала" відмовитися від цього застосунку.

Але, оскільки вибори до Європарламенту заплановані на кінець весни 2024 року, багато депутатів вважають за краще залишатися на TikTok, щоб завоювати серця і уми молодих виборців, які користуються цією платформою. 

Мальте Галле, 29-річний німецький законодавець від партії "Зелених" з більш ніж 36 000 підписників на TikTok, сказав: "Там дуже багато молоді, але також дедалі більше й більше літніх людей приєднуються до них. Для мене, як для політика, звісно, важливо бути там, де перебувають люди, яких я представляю, і знати, про що вони говорять".

Парламент ухвалив рішення про заборону застосунку на телефонах співробітників наприкінці лютого, після того як аналогічні кроки здійснили Європейська комісія, Рада ЄС і дипломатична служба блоку.

Для депутатів це було неочікуване рішення, адже кількома місяцями раніше було схвалено рішення про запуск офіційного облікового запису парламенту на TikTok, відповідно до "Стратегії TikTok" - офіційного документа від 18 листопада, який був підготовлений генеральним директоратом із комунікацій парламенту.

Усі політичні групи, які мають акаунт на TikTok, у різний спосіб заявили, що використовуватимуть окремі прилади, щоб обійти заборону на використання TikTok на робочих пристроях.

Але й у заборони знайшлись свої прихильники. На думку Моріца Кернера, євродепутата від центристської групи "Оновлена Європа", кібербезпека має бути пріоритетом. "Політики повинні думати про кібербезпеку і шпигунство насамперед і перш, ніж думати про свої вибори до Європарламенту", - додавши, що у нього немає акаунта в TikTok.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні пропонують обмежити TikTok

Теги по теме
выборы
Источник материала
Поделиться сюжетом