Президент зустрівся з Орландо Блумом та обговорив з ним допомогу дітям
Президент зустрівся з Орландо Блумом та обговорив з ним допомогу дітям

Президент зустрівся з Орландо Блумом та обговорив з ним допомогу дітям

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Близько 1,5 млн. українських дітей мають ризик розвитку депресії, тривожних станів та інших психологічних проблем.

Президент України Володимир Зеленський провів зустріч із британським актором, послом доброї волі ЮНІСЕФ Орландо Блумом та обговорив з ним допомогу українським дітям, які переживають війну. Про це у неділю, 26 березня, повідомляється у Telegram-каналі президента.
 
Як посол доброї волі, ЮНІСЕФ Орландо Блум підтримає проекти з надання гуманітарної допомоги та відновлення об’єктів інфраструктури, орієнтовані на забезпечення інтересів українських дітей. Серед пріоритетів – розвиток системи сімейного догляду за дітьми, позбавленими батьківського піклування, розвиток інфраструктури для раннього дитячого розвитку, а також створення молодіжних проектів та стартапів.
 
Президент подякував Орландо Блуму за візит в Україну і за його діяльність у якості посла доброї волі ЮНІСЕФ.
 
“Дякую за ваш візит, який є важливим меседжем. Для нас важливим є те, що світ знає, що відбувається в Україні під час війни. Звичайно, дякую за ту допомогу, яку ви надаєте безпосередньо дітям”, – сказав Глава держави.
 
Президент наголосив на важливості створення безпечної атмосфери для українських дітей – як для тих, хто перебуває в Україні, так і для тих, хто був змушений покинути нашу країну через війну.
 
Він розповів, що у ході повномасштабної війни в Україні пошкоджено або повністю зруйновано тисячі шкіл, а майже 2,7 млн. українських школярів змушені навчатися онлайн або в змішаному форматі, йдеться в повідомленні.
 
Також президент зазначив, що близько 1,5 млн. українських дітей мають ризик розвитку депресії, тривожних станів та інших психологічних проблем.
 
“Під час зустрічі ми обговорили проекти гуманітарної допомоги, питання відновлення, орієнтовані саме на інтереси дітей. ЮНІСЕФ та наші команди працюватимуть над кількома напрямками, наближатимуть перемогу та повертатимуть українським дітям щасливе дитинство”, – поінформував Зеленський.
 
Орландо Блум розповів, що він відвідав одну із шкіл Ірпеня, яка обладнана бомбосховищем. За його словами, такі проекти є важливими для ЮНІСЕФ.
 
Учасники зустрічі також обговорили повернення українських дітей, котрих окупанти депортували до Росії. Глава держави закликав ЮНІСЕФ допомогти Україні у вирішенні цього питання.
 
Раніше повідомлялося, що в Україну прибув всесвітньо відомий актор та посол доброї волі від ЮНІСЕФ Орландо Блум.
 
Нагадаємо, у 2016 році Блум приїжджав на Донбас, де відвідав кілька місцевих шкіл та дитячих садків.



Джерело

Теги по теме
Владимир Зеленский Дети помощь актер
Источник материала
Поделиться сюжетом