Судова реформа в Ізраїлі: біля Кнесету в Єрусалимі протестують близько 115 тисяч людей
Судова реформа в Ізраїлі: біля Кнесету в Єрусалимі протестують близько 115 тисяч людей

Судова реформа в Ізраїлі: біля Кнесету в Єрусалимі протестують близько 115 тисяч людей

КИЇВ. 27 березня. УНН. Ізраїльські ЗМІ повідомляють про нові протести в Єрусалимі, де, за оцінками поліції, біля Кнесету зібралося від 80 до 115 тисяч демонстрантів. Новим “тригером” для хвилі мітингів послужило рішення прем'єр-міністра Беньяміна Нетаньягу звільнити з посади міністра оборони Йоава Галанта, який оголосив про необхідність призупинити реалізацію реформи, оскільки ситуація, що склалася, загрожує безпеці країни, пише УНН з посиланням на “Новини Ізраїлю”.

Деталі

Раніше ЗМІ писали, що Нетаньягу оголосить про припинення урядової реформи судової системи після того, як по всій країні спалахнули протести через звільнення ним міністра оборони Йоава Галланта, який закликав заморозити законодавчий процес.

Декількома годинами пізніше стало відомо, що прем'єр-міністр зустрівся з міністром національної безпеки Ітамаром Бен-Гвіром “на тлі погроз останнього піти з уряду, якщо судова реформа буде зупинена, як очікується”.

За даними 12 каналу, деякі в оточенні прем'єра радять йому почекати до 18:00, перш ніж виступити з промовою.

На даний момент у великих містах Ізраїлю – Єрусалимі і Тель-Авіві тривають протести.

Зокрема, в Єрусалимі біля Кнесету зібралося близько 115 тисяч осіб. Через побоювання зіткнень із правими активістами, демонстрація яких призначена на 18:00, у район відправлено додаткові сили поліції.

Також ЗМІ повідомляють, що зараз перед будівлею парламенту протестують близько 80 тисяч осіб, проводяться затримання.

Міністр туризму Хаїм Кац розпорядився відкрити спеціальний штаб для надання допомоги іноземним туристам, які постраждали або можуть постраждати внаслідок загального страйку.

Доповнення

У неділю прем'єр-міністр Ізраїлю Беньямін Нетаньягу звільнив міністра оборони Йоава Галланта. Через це в країні почалися масові протести.

Після того, як новина про звільнення міністра оборони Ізраїлю стала загальновідомою, десятки тисяч людей вийшли на протест по всій країні. Натовпи зібралися біля будинку Нетаньягу в Єрусалимі, прорвавши кордон безпеки.

Теги по теме
Израиль Протест
Источник материала
Поделиться сюжетом