Україна отримала від Бельгії 36 тонн енергетичного обладнання
Україна отримала від Бельгії 36 тонн енергетичного обладнання

Україна отримала від Бельгії 36 тонн енергетичного обладнання

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Міністр енергетики Герман Галущенко у Брюсселі зустрівся з міністром енергетики Бельгії Тіною ван дер Стратен і подякував Бельгії за надану гуманітарну допомогу.

 
 
 
Україна отримала від Бельгії понад 36 тонн обладнання для відновлення пошкодженої російськими обстрілами енергетичної інфраструктури. Про це повідомляє прес-служба Міненерго.
 
Міністр енергетики Герман Галущенко у Брюсселі зустрівся з міністеркою енергетики Бельгії Тіною ван дер Стратен і подякував Бельгії за надану гуманітарну допомогу.
 
“Наші європейські партнери розуміють важливість підготовки України до осінньо-зимового періоду і допомагають Україні обладнанням і паливом”, – зазначив Галущенко.
 
На зустрічі було обговорено питання співпраці у сфері відновлюваної енергетики, інтеграції українського та європейського енергетичних ринків, а також можливої співпраці у сфері кіберзахисту енергосистем.
 
Повідомляється, що, зокрема, Україна пропонує міжнародним компаніям використовувати українські підземні сховища для зберігання природного газу.
 
Крім того, Україна розраховує на великий потенціал власного видобутку газу і розглядає свою участь у спільних з ЄС закупівлях газу для формування резервів.
 
Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні сотні військових вантажівок.
 
Нідерланди разом з Бельгією нададуть Україні два мінні тральщики
 
 
 



Джерело

Теги по теме
помощь энергетика Бельгия министр
Источник материала
Поделиться сюжетом