ЗМІ: очікується замороження судової реформи прем'єром Ізраїлю на тлі протестів
ЗМІ: очікується замороження судової реформи прем'єром Ізраїлю на тлі протестів

ЗМІ: очікується замороження судової реформи прем'єром Ізраїлю на тлі протестів

КИЇВ. 27 березня. УНН. Очікується, що прем’єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу оголосить про призупинення урядової реформи судової системи після того, як по всій країні спалахнули протести через звільнення ним міністра оборони Йоава Галланта, який закликав заморозити законодавчий процес. Про це повідомляє УНН, посилаючись Haaretz.

Деталі

Джерела видання повідомили, що прем'єр-міністр нібито вночі обговорював питання про заморожування закону про судову реформу. Усередині політичної партії Нетаньягу "Лікуд" зростали заклики до заморожування, у тому числі від Рона Дермера, міністра стратегічних питань і одного з найближчих довірених осіб прем’єр-міністра. Міністр економіки Нір Баркат і міністр культури і спорту Мікі Зохар заявили, що підтримають Нетаньягу, якщо він вирішить призупинити закон.

"Судова реформа потрібна, і ми її проведемо – але не ціною громадянської війни", – сказав Баркат.

Водночас міністр діаспори Аміхай Чиклі закликав до діалогу з опозицією. Як повідомляється, Ар’є Дері, ключовий союзник Нетаньягу та голова ультраортодоксальної партії ШАС, висловив підтримку припинення процесу. Фракція "Degel Hatorah" партії "United Torah Judaism" висловила підтримку "прем’єр-міністру та його рішенням".

У понеділок, 27 березня, президент Ізраїлю Ісаак Герцог також закликав Нетаньягу зупинити законодавчий процес із перегляду судової системи, як і низка голосів опозиції. Однак міністр юстиції Ярів Левін, який був рушійною силою судової реформи, погрожував піти у відставку, якщо закон буде призупинено.

Ультраправа партія релігійного сіонізму міністра фінансів Бецалеля Смотрича заявила, що не можуть зупинити закон "за жодних обставин", попередивши, що це спровокує "насильство" та "анархію". Інша велика ультраправа партія коаліції, Отцма Єгудіт, також закликала Нетаньяху триматися курсу.

Нагадаємо

У неділю прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу звільнив міністра оборони Йоава Галланта. Через це в країні почались масові протести.

Теги по теме
Израиль Суд
Источник материала
Поделиться сюжетом