Швейцарія приєдналася до 10 пакету санкцій проти росії
Швейцарія приєдналася до 10 пакету санкцій проти росії

Швейцарія приєдналася до 10 пакету санкцій проти росії

КИЇВ. 29 березня. УНН. Швейцарія приєдналася до десятого пакета антиросійських санкцій Європейського Союзу. Про це УНН повідомляє з посиланням на уряд в Берні.

Цитата

«Федеральна рада на засіданні 29 березня вирішила запровадити нові санкції проти росії. Це зближує Швейцарію з Європейським Союзом, який нещодавно ухвалив десятий пакет санкцій. Останні заходи також включають гуманітарні винятки та запроваджують нові засоби захисту економічних інтересів Швейцарії в окремих випадках. Зміни набирають чинності 29 березня о 20:00», - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що зараз Федеральна рада ухвалює решту заходів десятого пакета санкцій, які набудуть чинності 29 березня.

Окрім змін щодо зобов’язань щодо звітності у фінансовому секторі, вони включають заборону російським громадянам працювати в керівних органах власників, які керують об'єктами критичної інфраструктури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До нового пакету санкцій ЄС включено 11 фізичних та 7 юридичних осіб пвк “вагнера”: деталі

Зокрема, існують нові заборони та обмеження на різні види експорту, включаючи товари подвійного призначення, товари, які сприяють військовому та технологічному вдосконаленню або розвитку сектору оборони та безпеки, товари, які сприяють розвитку промислового потенціалу росії, а також товари, що використовуються в авіації та аерокосмічній галузі, промисловості. Останній пакет також посилює обмеження на імпорт товарів, що мають економічне значення для росії.

Крім того, Федеральна рада внесла корективи щодо гуманітарних винятків.

«Після рішення від 3 березня про сприяння гуманітарній діяльності в Сирії Федеральна рада надала гуманітарний виняток для надання певних послуг російським організаціям. Це звільнення поширюється на діяльність швейцарських державних органів або організацій, які отримують федеральне фінансування для здійснення своєї гуманітарної діяльності», - зазначається в повідомленні.

Доповнення

ЄС ухвалив 10-й пакет санкцій проти рф - у списку 121 особа та організація, торгівля та пропагандисти.

Теги по теме
война санкции Швейцария
Источник материала
Поделиться сюжетом