Хорватія допоможе розмінувати територію України
Хорватія допоможе розмінувати територію України

Хорватія допоможе розмінувати територію України

БІЛЬШЕ ЦІКАВОГО

Хорватський уряд із самого початку підтримує Україну фінансово, технічно та матеріально, надає політичну підтримку.

Хорватія готова допомогти Україні з розмінуванням її деокупованих територій. Про це в середу, 29 березня, заявивМіністр оборони Хорватії Маріо Баножич, перебуваючи в Україні.
 
Хорватський міністр оборони зазначив, що його країна має більш ніж 25-річний досвід гуманітарного розмінування через сербсько-хорватську війну 1992-1995 років.
 
“Наш досвід війни у 90-х – це причина, чому ми знаємо, що відбувається в Україні і чому ви маєте рацію. Також йдеться про догляд за ветеранами та такі повоєнні дії, як розмінування”, – підкреслив він.
 
Баножич повідомив, що влада Хорватії розглядає питання передачі Києву вертольотів Мі-8.
 
“Хорватський уряд із самого початку підтримує Україну фінансово, технічно та матеріально, надає політичну підтримку. І одним із кроків такої політичної підтримки є рішення, яке зараз у процесі розгляду нашим урядом. Один із пунктів цього рішення – це вертольоти, і я сподіваюся, що найближчим часом ми зможемо передати Україні”, – зазначив він.
 
Нагадаємо, за даними МВС, на повне розмінування українських територій, де проходять або проходили бойові дії, знадобиться до 10 років.
 
Раніше в Україні затвердили план заходів з розмінування сільськогосподарських земель для посівної. У Миколаївській області почали пріоритетне розмінування земель сільськогосподарського призначення.
 
Японія надасть Україні техніку для розмінування на 4,5 млн. дол. і що в країні проведуть навчання українських саперів.



Джерело

Теги по теме
помощь
Источник материала
Поделиться сюжетом